Belföld

Tisza Párt alelnöke: A ferences gimi nyíltan szélsőjobboldali közeg volt

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A HVG-nek adott interjút a Tisza Párt alelnöke. Radnai Márk szerint Magyar Péternek végig kell járnia az utat, hogy olyanná válhasson, amilyennek az ország vezetőjének lennie kell.

Péter képes lesz utcai harcosból miniszterelnökké fejlődni

– mondta.

Beszélt arról is, hogy hétfőtől vasárnapig, hétvége nélkül dolgozik a Tisza Pártért. – Muszáj, mert mi nem húsz meg harminc százalékért hajtunk, hanem a kétharmadért, hogy meg lehessen dönteni a rendszert – jelentette ki.

A kérdésre, hogy mi van akkor, ha valamiben nem ért egyet Magyarral, Radnai azt mondta, a Tisza Párt elnökének erős politikai víziója van, hogy mit gondol a háborúról vagy az agrárkérdésekről, ezeket nem vele szokta megvitatni. – Hogy milyen stratégiai programokat, rendezvényeket indítsunk, hogyan szervezzük a közösségünket, ezekről szoktunk egyeztetni – nyilatkozta, hozzátéve, idáig mindig tudták közelízeni elképzeléseiket.

A színészként, rendezőként is dolgozó politikust leginkább a korrupció zavarja a Fideszben.

A generációm életét az árnyékolja be, hogy egyik szakmában sem lehet kiteljesedni, mert a vezetőket politikai és nem szakmai alapon nevezik ki.

Ez megöli az ország teljesítményét, nincs verseny, nincs lehetőség alkotni, kreatívnak lenni” – jelentette ki.

Radnai az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium tanulója volt, ezzel kapcsolatban az interjúban megjegyezte, hogy

a ferences gimi nyíltan szélsőjobboldali közeg volt.

Radnai Márk 2015-ben nagy botrányt kavart, amikor egy kritikára reagálva privát üzenetben azzal fenyegette meg az Élet és Irodalom kritikusát, Koltai Tamást, hogy eltöri az ujjait. Koltai nyilvánosságra hozta az üzenetet, Radnai elnézést kért, a megbírált előadást levették az Átrium műsoráról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik