Belföld

Így keresett milliókat Magyar Péter, amikor az állami szektorban dolgozott

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Közzétette vagyonnyilatkozatát Magyar Péter, ennek alapján látható mennyit keresett a Tisza Párt vezetője korábban. A feltöltött EP-s vagyonnyilatkozatból jól látszik, hogy korábban hol, mikor, mennyi fizetése volt Magyar Péternek. Íme:

  • Hodler Alapkezelő Zrt., jogi igazgató (2022 április – 2024 március) – havi 3 millió Ft
  • Diákhitel Központ Zrt., vezérigazgató (2019 június – 2022 február) – havi 3,5 millió Ft
  • Diákhitel Központ Zrt., igazgatósági tag (2021 január – 2022 július) – havi 400 ezer Ft
  • Magyar Közút Zrt., igazgatósági tag (2022 augusztus – december) – évi 1,875 millió Ft
  • Magyar Közút Zrt., igazgatósági tag (2023 január- december) – évi 1,475 millió Ft
  • Magyar Közút Zrt., igazgatósági tag (2024 január- február) – évi 1,794 millió Ft
  • Hiventures Zrt., befektetési bizottsági tag (2021 – 2024 február) – havi 400 ezer Ft
  • Volánbusz Zrt., igazgatósági tag (2023 április -december) – havi 1,1 millió Ft
  • MBH Bank Nyrt., felügyelő bizottság tag (2022 szeptember – 2024 február) – havi 1,5 millió Ft

Magyar Péter a vagyonnyilatkozata szerint nem kap fizetést a Tisza Párt vezetéséért.

Kapcsolódó
Magyar Péter nyilvánosságra hozza a vagyonnyilatkozatát – Átnéztük, miként változott Varga Judit vagyoni helyzete a miniszterségétől a válásáig
A volt igazságügyi miniszter egy interjúban azt állította: a válásakor anyagilag is borzasztóan rosszul járt. Megnéztük, hogy alátámasztják-e ezt az eddigi vagyonnyilatkozatai. Magyar Péter szerint Varga Judit a vagyonmegosztáskor megköszönte neki a rugalmasságát. Közölte azt is, hogy hamarosan nyilvánosságra hozza a saját vagyonnyilatkozatát.

A hvg.hu már a Tisza többi EP-képviselőjének a nyilatkozatát is megnézte. Eszerint Dávid Dóra 3 évig a Facebookot is birtokló cég tanácsadója volt, ezalatt évente, átlagosan – alapbérből és bónuszból összeadódva – mai árfolyamon mintegy évi 90 millió forintot keresett.

Tarr Zoltánnak az utóbbi években több állása is volt. Üzleti és termékfejlesztési vezetőként 2023 január – augusztus között a CUBILOG Kft.-nél havi 970 ezer forintot, az azt megelőző 3 évben magánvállalkozó tanácsadóként évente átlagosan 9 millió forintot, a Magyarország Barátai Alapítványnál tanácsadóként az ott töltött 2 hónap alatt havi 631 ezer forintot, míg a Taramix Kft.-nél marketing menedzserként idén május és július között havi 330 ezer forintot keresett. Vagyonnyilatkozatából kiderül, hogy az állami háttérintézmény Neumann Nonprofit Kft.-nél idén január és április között havi 992 ezer forintot keresett. Ez volt az a munkahely, ahonnan állítása szerint politikai szerepvállalása, Magyar Péter melletti kiállása miatt küldték el.

Kulja Andrásnak idén az év első 4 hónapjában a Semmelweis Egyetemtől havi 450 ezer, a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézettől január-április között havi 950 ezer forint jövedelme származott. Emellett egyéni vállalkozóként január-június között havi majdnem 1,2 milliós bevételhez jutott. 2023-ban a Péterfy Sándor utcai Kórház és Rendelőintézet orvosaként 11 hónap alatt keresett 26 millió forintot, vagyis az orvosi alapbére plusz az ügyeleti pótlék mintegy 2,36 milliós fizetést tett ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik