Élő Sport

Három női kardozónk is nyolcaddöntős, férfi kézisek és női pólósok javíthatnak – az olimpia harmadik napja (élő)

Illyés Tibor / MTI
Pusztai Liza az olasz Michela Battiston elleni asszójában.
Illyés Tibor / MTI
Pusztai Liza az olasz Michela Battiston elleni asszójában.

Hétfőn folyatódik a 2024-es párizsi olimpia, amelyen továbbra is az úszók és vívók kerülnek főszerepbe a csapatsportágak mellett.

  • A vívásban ma érdekelt magyarok közül Márton Anna kezdett, aki győzelmével csatlakozott Pusztai Lizához és Szűcs Lucához a kardozók 32-es tábláján. Dósa Dániel férfi tőröző csak délután, 13 óra körül lép pástra a tervek szerint.
  • Úszóink közül 11 órakor ugrott medencébe a 15 éves Jackl Vivien 400 vegyesen, akiben időeredményei alapján egy döntő is benne lehetett volna, ám végül sajnos hatodikként zárt a futamában, ezért nem jutott tovább. Sárkány Zalán 800 gyorson lesz érdekelt az előfutamokban.
  • Kézilabdában a lányokhoz hasonlóan a férfiak is vereséggel kezdték a tornát, remélhetőleg este kilenctől abban is utánozzák majd a másik nem képviselőit, hogy a második csoportmeccset behúzzák. Az ellenfél Argentína lesz, a kezdés 21 órára van kiírva.
  • Szintén javítana a női vízilabda-válogatott, amely Hollandiától kikapott szoros csatában, de Kanada ellen jó volna javítani. A pólósok meccse 20 órakor kezdődik.
  • Lovastusában Kaizinger Balázs a vasárnapi terepversenyben a 45. helyig nyomult előre, ma a díjugratáson szurkolhatunk neki, hogy még előrébb kerüljön.
  • Ökölvívóink közül a férfiak 63,5 kilogrammos súlycsoportjában Kovács Richárd az ausztrál Harry Garside ellen kezd 12:20-kor.

A magyar versenyzők hétfői versenynapjának időbeosztását ebbe a cikkbe gyűjtöttük össze.

Sárkány Zalán nem lesz ott a döntőben

Idők közben lezajlott a harmadik előfutama is a 800 gyorsnak, ebben pedig hatan is jobb időt úsztak, mint a magyar versenyző. Ezzel összesen már kilencen állnak előtte, vagyis nem lehet már a legjobb nyolc úszó között sajnos.

Egyéni csúcsot úszott Sárkány Zalán

A magyar úszó a 800 méteres gyorsúszás második futamában 7:48.90-es idővel csapott célba, aminél egyelőre csak hárman voltak gyorsabbak. Még két futam és kiderül, ez mire volt elég.

Magyar nyolcaddöntőre kerül sor

Márton nagyon eredményesen vitte be a tusokat, 12-6-ra elhúzott, a spanyol egyszerűen nem találta az ellenszerét semmilyen akciójának. 14-7-től már a győzelemért ment a magyar versenyző, ami elsőre még nem jött össze, de második nekifutásra sikerült lezárnia az összecsapást. A következő ellenfele Pusztai Liza lesz.

Márton Anna csatája már zajlik

Martin-Portugues ellen hátrányba is került, majd két sárga lap miatt még bünetőpontot is kapott, de 5-4 után négy tust is bevitt, ez bődületes csata volt!

Pusztai Liza is megnyerte az első asszóját

Pusztai a lendületes kezdés után megtorpant, vagy épp Battiston jött föl. Nagyjából két tus előnye maradt végig a magyar versenyzőnek, 14-12 után pedig sikerült bevinni a győztes tust. Kettős magyar győzelem, ez már valami!

Szűcs Luca nyert!

10-10 után lehengerlő volt a magyar vívó, zsinórban öt tust adott olasz ellenfelének és továbbjutott!

Hangzavar miatt volt szünet

Ritkán látni ilyet, egyszerűen nem lehetett hallani a bírót, ezért vártak mindkét magyar asszóján egy kicsit.

Pusztai szárnyal

6-0-val indított, pihenőre már 8-1-re vonult, nagyon meggyőzően vív. Sajnos Szűcs Luca viszont beragadt, ellépett az olasz ellenfele, de sikerült visszajönnie a meccsbe, 7-3-ról egalizált, zsinórban az ötödik tussal pedig már előnye volt szünetben.

Beindultak a kardozók!

Egyszerre vív Pusztai Liza és Szűcs Luca, előbbi 2-0-ra, utóbbi 3-0-ra húzott el az asszójában.

Jackl Vivien hatodikként zárt a futamában

Az első százon, pillangón nem robbantott nagyot, hatodik helyen fordult, de háton egyértelműen fel tudott zárkózni, már csatában volt a negyedik helyért, mire a táv feléhez ért. Mellen sajnos visszaesett a hatodik helyre, így aztán hatalmas hajrával sem tudott már előrébb kerülni.

Jön Jackl Vivien futama

Megérkeztek a 400 női gyors első előfutamának szereplői, köztük a magyar versenyző is.

A német kéziválogatott elpáholta Japánt

A német csapat már az első félidőben 21 gólt dobott, miközben Japán tízig jutott. Térfélcsere után sem tudtak kozmetikázni az ázsiaiak, végül 37-26-ra nyert Németország. A magyar csapat a másik csoportban szerepel.

16 éves versenyző nyert női légpuskában

A mindössze 16 éves dél-koreai Ban Hjodzsin nyerte az aranyérmet a sportlövők női légpuska számában hétfőn a párizsi olimpián. A vasárnapi alapversenyben 634,5 körrel új olimpiai rekordot állított fel, így esélyesként várta a finálét, amelyben az utolsó két lövését elrontotta, amit a 17 éves kínai Huang Jü-ting kihasznált és egy 10,3-as, illetve 10,5-ös találattal egyenlített. A szétlövést aztán ennek ellenére is a dél-koreai bírta jobban, 10,4-et lőtt a kínai 10,3-as kísérletével szemben, így olimpiai bajnok lett. A bronzérmet a svájci Audrey Gogniat szerezte meg, Mészáros Eszter a vasárnapi alapversenyben a 15. helyen végzett.

Magabiztosan kezdett Márton Anna

Illyés Tibor / MTI Márton Anna (j) és a venezuelai Katherine F. Paredes Torres asszója a legjobb 32 közé jutásért a nõi kard egyéni versenyében.

„Jöhet bárki"

Kicsit megcsapott az olimpiai hangulat, összességében örülök ennek a bemelegítő asszónak, ha kicsit később lett volna, az még jobb lett volna. Nekem ez most jól esett, jól érzem magam, semelyik ellenféltől nem félek, jöhet bárki

– mondta az M4 Sportnak Márton Anna a győzelme után.

Soha rosszabb kezdést!

Mi lesz így a triatlonnal?

Vasárnap után hétfőn sem engedték be a triatlonosokat a Szajna vízébe, pedig kedden elvileg már elrajtolnának a versenyek. A szervezők szerint addig annyit javul a helyzet, hogy minden a tervek szerint halad majd.

Három szám szerepel a párizsi programban: a tervek szerint kedden a férfiak egyéni futamát rendezik Bicsák Bencével és Lehmann Csongorral, másnap pedig a női versenyre kerül sor Kuttor-Bragmayer Zsanettel. A vegyes váltók augusztus 5-én versenyeznek.

Kapcsolódó
Továbbra sem engednek senkit úszni a Szajnában
A triatlonosok versenye kedden kezdődne, de továbbra sem tudnak edzeni a folyóban.

Márton Anna győzelemmel kezdett

Jót tett az a leheletnyi szünet, a magyar vívó három tust adott ellenfelének és lezárta a mérkőzést. Pihenő vár rá, aztán 11 órakor már a legjobb 32 között szerepel ő is, ahogyan Pusztai Liza és Szűcs Luca is.

Az asszó vége szoros lett

11-nél megakadt Márton Anna, sorban jöttek a tusok a venezuelainak. Egykis hajigazítással lélegzetvételhez jut, 12-10 az előnye.

Olvasói sztorik