Belföld

Változatos bűncselekményekkel borzolta a falubeliek idegeit egy marcali férfi

A Marcali Járási Ügyészség lopás, rongálás és magánlaksértés miatt emelt vádat azzal a harmincas éveiben járó férfival szemben, aki rövid időn belül gyújtogatott, lopott és egy házba önkényesen be is költözött a somogyi kisfaluban, közölte a Somogy Vármegyei Főügyészség péntek reggel.

A vádirat lényege szerint a büntetett előéletű, Marcali járásban élő férfinak hosszabb ideje nézeteltérése volt falubeli ismerősével, ezért 2023 szeptemberében az esti órákban annak házához ment, majd a magával vitt szivacsot meggyújtotta, és az ablakon lévő műanyag redőnyhöz nyomta.

Miután a vádlott látta, hogy a redőny égni kezd, távozott a helyszínről, azonban tűz rövid időn belül magától kialudt anélkül, hogy a környezetben lévő tárgyak meggyulladtak volna, de a sértettnek így is 100 ezer forintot meghaladó kára keletkezett.

A vádlott azonban rövid időn belül más bűncselekményeket is elkövetett a lakókörnyezetében: 2023 novemberében a külföldön élő sértett házának egyik ablakát benyomta, majd a sértett engedélye nélkül hosszabb ideig a lakásban tartózkodott, illetve két alkalommal lopott is a helyi önkormányzat által fenntartott veteményes kertből.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására, és – a bűnismétlés megakadályozása érdekében – pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik