Nagyvilág

Biden alig várja, hogy jövő héten újra kampányolhasson

Kent Nishimura / AFP
Kent Nishimura / AFP

Joe Biden először bírálta republikánus riválisát, Donald Trumpot, mivel „sötét vízióval” rendelkezik Amerikával kapcsolatban, majd azt mondta, alig várja, hogy a jövő héten visszatérjen a kampányba és novemberben nyerjen  – írja a Guardian. 

Bidenre egyre nagyobb nyomás nehezedik, hogy visszalépjen a jelöltségtől. A mélypontot kétségtelenül a Trump elleni vitateljesítménye jelentette. Azóta már 25 demokrata képviselő és három szenátor szólította fel nyilvánosan, hogy lépjen vissza. A Biden visszalépését követelők száma szinte óránként növekszik.

Joe Biden jelenleg a delaware-i rezidenciáján tartózkodik, miután kiderült, koronavírusos.

Alig várom, hogy a jövő héten visszatérhessek a kampányba, hogy továbbra is leleplezhessem, milyen fenyegetést jelentenek Donald Trump 2025-ös választási ígéretei

– mondta a Reutersnek nyilatkozva Biden, akivel kapcsolatban azonban néhány órával ezelőtt még olyan hírek érkeztek, hogy a hétvégén visszalép. Az Axios információi szerint az amerikai elnök belefáradt a rossz közvélemény-kutatásokba és az őt érő folyamatos kritikákba. Sajtóértesülések szerint már Barack Obama korábbi elnök szerint is erősen kétséges, hogy volt alelnöke jelölt maradhat-e.

Kapcsolódó
Sajtóértesülés: Már Obama szerint is kétséges, hogy Biden elnökjelölt maradhat-e
A Washington Post úgy tudja, a volt amerikai elnök erről több hozzá közel álló személynek is beszélt. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik