Szórakozás

Dévényi Tibor azt mondja, idén kevesebb a hakni „a választások után kialakult helyzet miatt”

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI
Tavaly ilyenkor kétszer ennyi fellépése volt, árulta el a hetvenes éveiben járó lemezlovas.

Dévényi Tibor 77 éves kora ellenére a mai napig – és a tikkasztó hőség ellenére – szívesen lép színpadra, sőt menne ő többször is, de azt tapasztalja, az idei évben fele annyi felkérést kap, mint tavaly.

„Nem vagyok mai csirke, ráadásul bottal járok, de imádom a munkám, és szívesen megyek” – nyilatkozta a Blikknek a lemezlovas, aki elhatározta, ha már nem lesz kellően fitt a fellépésekhez, visszavonul.

Nem szeretnék odáig eljutni, hogy öt embernek kelljen felsegítenie a színpadra, vagy esetleg már ne akarjanak látni az emberek. Amíg azonban elhívnak fellépni és bírom, szívesen megyek. Igaz, közel sem megyek annyiszor, ahány alkalommal szívesen mennék

– jegyezte meg Dévényi, majd ennek lehetséges okait is megosztotta a lappal. Szerinte a júniusi önkormányzati választásokhoz lehet köze a dolognak.

Két-három bulim van havonta, ám tavaly jóval több volt ugyanebben az időben. Az utóbbi időben azonban teljesen leálltak a haknik, egy szervező ismerősöm el is mesélte, miért. Az a helyzet ugyanis, hogy számos faluban, városban nem mernek költeni a választások után kialakult helyzet miatt. Addig azért nem mertek, hogy ne nézzék az emberek rossz szemmel, most meg azért, mert az új városvezetés csak októberben kezdi meg a munkát, a régi pedig már nem akar belemenni olyan költségekbe, amelyek miatt később esetleg magyarázkodnia kell. Még akkor sem, ha csak egy koncertről van szó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik