Otthon

Ezen a héten hanyagoljuk a fűnyírást

Getty Images
Getty Images

Hétfőtől hőség tombol az egész országban, a hét második felére már a 40 Celsius-fokot is megközelíthetjük több helyen.

A kánikula egyet jelent azzal, hogy a fűnyírónkat is pihentetni kell, legalábbis ezt javasolják a szakértők. Ennek oka, hogy az extrém hőség gyorsan tönkreteheti az egészséges pázsitot, így bármennyire is csábító lehet a mostani nyári időben fűnyíró után nyúlni, nyírás előtt adjunk lehetőséget a fűnek, hogy magához térjen a hőségből és az esetleges szárazságtól.

Amikor a fűszálak nem kapnak elegendő vizet, száradni kezdenek, és ha ilyenkor még a hosszát is megpróbáljuk rövidíteni, akkor azzal szembesülhetünk, hogy tarló lesz a füves területből. Ezért inkább eső után nyírjunk füvet, de mivel az a héten csak elvétve várható, egyelőre inkább hagyjuk a fűnyírást, ha nem szeretnénk belőle hosszabb távú problémákat.

Fókuszáljunk ezekben a napokban inkább az öntözésre, arra is még kora reggel, a nagy hőség előtt. Itassuk át a talajt, ne csak a fűszálakat permetezzük! Fontos, hogy az esti órákban már lehetőleg ne öntözzünk, mert az teret adhat a gombásodásnak.

Amennyiben csak erre a hétre tudjuk időzíteni a fűnyírást, akkor érdemes gyepet az általában ideális 6-8 centinél hosszabbra hagyni.

Kapcsolódó
Ezért ne gyűjtsük össze a lenyírt füvet
Időt spórolunk vele, és még a kertnek is jót tesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik