Közélet

Magyar Péter szerdán Kijevbe utazik

A tegnapi szörnyű orosz rakétatámadás a kijevi gyermekkórház ellen mindenkit megdöbbentett. Nincs háborúzó gyerek. Ők nem tehetnek semmiről. Még esélyük sem volt az életre

– írta legújabb Facebook-bejegyzésében Magyar Péter, melyben bejelentette egyúttal, hogy szerdán hajnalban Kijevbe utazik. Mint írta, „apaként nem tehetek másként”.

Oroszország hétfőn összehangolt légitámadást intézett Ukrajna több nagyvárosa, így Kijev civil célpontjai ellen is. A ritkaságnak számító nappali bombázás során egy gyermekkórházat is eltaláltak, kedd reggeli információk alapján legkevesebb 27 halottja van az akciónak, a sérültek száma száz felett van.

Magyar Péter jelezte, hogy a szerdai látogatás keretében jelentős mennyiségű egészségügyi és orvosi eszközt terveznek eljuttatni a legjobban rászoruló helyi kórházaknak. Magánszemélyként egymillió forintot ajánlott fel humanitárius célokra, követőit pedig arra biztatja, hogy kötszerekkel, bébiétellel, vitaminokkal, pelenkákkal, gyógyszerekkel, tartós élelmiszerrel vagy akár anyagi támogatással járuljanak hozzá az akcióhoz.

Kapcsolódó
„Így szoktak befolyásoló ügynököket is telepíteni az ellenfél soraiba” – mondja az egykori nemzetbiztonsági tiszt Putyin és Orbán kapcsolatáról
Buda Péter szerint nagyon nehéz lenne szabadulni ebből a függésből, részben a miniszterelnök személyisége miatt is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik