Szórakozás

Exkluzív – Rendőrségi vizsgálat indul Ambrus Attilával kapcsolatban

A Hír24 információi alapján a rendőrség vizsgálódni kezdett egy ismeretlen személy ellen, aki vélhetően százakat átverve visszaélhetett Ambrus Attila nevével.

A Hír24 újságírója a valódi Viszkis rabló szabadulását követően figyelt fel a Facebookon egy profilra, amely Ambrus Attila arcával és nevével üzemelt. Az oldalt működtető ismeretlen személy azt állította magáról, ő az igazi Viszkis, és nagy iramban ismerősöket kezdett gyűjteni. Taktikája az volt, hogy a már őt bejelölők barátait szinte letámadta, és elsősorban magasabb pozícióban lévő személyeket, illetve a médiában dolgozókat jelölt ismerősnek. Azt, hogy ezzel pontosan mi volt a célja, nem lehet tudni. Természetesen szerettük volna megkérdezni a profilt üzemeltető személy ismerőseitől is, hogy online miről beszélgetett velük az ál-Ambrus, vagy éppen milyen trükköket vetett be náluk, de a feltételezett csaló letiltotta adatait, így ismerőseit sem lehet látni.

Egy biztos, a Hír24 újságírója két héten keresztül beszélgetett a facebookos Ambrus Attilával, aki egyébként több apró dolgon is elcsúszott. Egyebek mellett börtönfotókat posztolt ki magáról, ami eléggé furcsának tűnik egy olyan ember esetében, aki szeretné maga mögött hagyni a nem éppen pozitív múltját. Az ismeretlen személy folyamatosan beszélgetett a közösségi portálon lévőkkel, még hírességekkel is. Kis Hegedűs Réka modellnek udvarolt, sőt, félreérthető posztokat írt ki Réka fotói alá, amelyből úgy tűnhetett, mintha közük lenne egymáshoz. Ezt egyébként Réka a Hír24 érdeklődésére cáfolta.


Fotó: MTI / Balázs Attila

Időközben a Hír24 munkatársának arra is engedélyt adott az ál-Viszkis, hogy megírja a beszélgetéseiket, amelyeket online folytattak. Ugyanakkor kikötötte, a cikk csak úgy jelenhet meg, ha előtte átolvassa azt. Bár ekkor már sejtettük, hogy csalóval állunk szemben, egy vázlatot átküldtünk neki, amire azóta sem válaszolt. Sőt azt követően egészen egyszerűen felszívódott. A profil ugyan még mindig él a Facebookon, de az üzemeltetője egy hete nem aktív.

Ráadásul a feltételezett csaló az elmúlt héten számos alkalommal arra szólított fel mindenkit, lájkolják és osszák meg azt a jótékonysági felhívást, amellyel a Budapest Főváros Önkormányzatának Cseppkő Gyermekotthona és Óvodájának gyűjtöttek pénzt. Valójában nem lehet tudni, ezt miért csinálta. Az intézmény képviselője a Hír24 érdeklődésére elmondta, nem ismerik sem az igazi, sem az ál-Ambrus Attilát, és először tőlünk hallottak arról is, hogy a jótékonysági akciójukat valaki propagálta a közösségi hálón.

Az esettel kapcsolatban sikerült utolérnünk Ambrus Attila ügyvédjét is. Dr. Endrényi Krisztina mindenkit arra figyelmeztet, senkinek ne dőljenek be, ugyanis ügyfelének nincs profilja a Facebookon, és egyelőre nem is tervezi, hogy létrehoz. Az ügyvédnő és Attila egyébként nem tudtak arról, hogy mit művelnek az interneten a Viszkis nevében. Arról is tőlünk értesültek, hogy a Hír24 információi alapján a rendőrségi vizsgálódni kezdett az ál-Attila ellen. Endrényi Krisztina elmondta, még át kell gondolniuk az ügyet, és annak tükrében megfontolják, hogy milyen lépést tegyenek. Természetesen szerettünk volna Ambrus Attilával is beszélni, de jogi képviselője szerint ő most egyelőre szeretne visszavonulni a nyilvánosság elől, mert a korongozásra tette fel az életét. Az ügyvédnő azt is cáfolta, hogy a Viszkis tárgyalásokat folytat az RTL Klubbal egy saját műsorról.

A Hír 24 a BRFK sajtóügyeletesétől megtudta, hogy az ál Ambrus Attila ügyével kapcsolatos bejelentést átküldték a gazdaságvédelmi alosztályra, ahol megvizsgálják, az ismeretlen személlyel szemben felmerül-e a csalás, illetve a személyes adatokkal való visszaélés gyanúja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik