Belföld

Mindenáron tüntetnek a devecseriek

Mindenképpen megtartják a tervezett demonstrációt pénteken a devecseriek, ha kell, polgári engedetlenség árán is - mondta Csenki Géza, az akció főszervezője.

A kormány intézkedései ellen tiltakoznának, a tervek szerint péntek reggel 8 órakor. Lefoglalnák a 8-as főút Budapest felé vezető szakaszát ötszáz méter hosszan, körülbelül ezren, ugyanis a szervezők enyni résztvevőre számítanak.

A rendőrség azonban előzőleg közölte, hogy a veszélyhelyzetre való tekintettel nem engedélyezik a demonstrációt Devecserben, Csenki Géza mégis kijelentette: “nincs vesztenivalónk, mindenünket elvitte a vörösiszap”.

Hozzátette, hogy ötezer emberről van szó, ugyanis vállalkozások százai mennek tönkre a térségben. “Többet követelünk. Senki nem garantálja, hogy 5 év múlva nem nő a daganatos megbetegedések száma, élhető várost akarunk” – mondta.

Elmondta azt is, hogy még nem kapták meg a rendőrségtől azt a hivatalos dokumentumot, amely azt tartalmazza, milyen indokkal utasítják el a tüntetést. Mint megjegyezte, ők ennek ellenére megtartják a tiltakozó akciójukat, ‘ha nem Devecserben, akkor máshol”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik