Belföld

Reagált a Semmelweis Egyetem Curtis édesanyja ügyére

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

A beteget a Semmelweis Egyetem hazabocsátható egészségi állapotban adta át a betegszállítónak. A betegszállítást végző magánellátókkal az egyetem semmilyen szerződéses viszonyban nem áll. A betegszállítások koordinálását, felügyeletét és irányítását az Országos Mentőszolgálat végzi.

– közölte a 24.hu-nak küldött válaszában a Semmelweis Egyetem, miután arról érdeklődtünk, tudnak-e valamit Curtis (Széki Attila) édesanyjának kálváriájáról, amelyről a rapper közösségi oldalán számolt be.

Curtis a bejegyzésében azt írta: hogy édesanyja rosszul lett, ám a mentőszolgálattal és a kórházzal sem volt megelégedve. 70 éves édesanyjának magas cukra és nagy fájdalma volt, valamint zavartan viselkedett, hívták a mentőt, amely több mint három óra várakozás után érkezett ki, jelezte. Az asszonyt a Semmelweis Egyetem sürgősségijére szállították, majd reggel – anélkül, hogy őt értesítették volna erről – betegszállítóval hazaszállították.

A betegszállító a nőt mezítláb, köntösben, egy műanyag székre ültetve az ajtó előtt hagyta.

A történtek miatt az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) vizsgálatot is indított, mivel mulasztás történhetett. A betegszállítót a történteket követően elbocsátották.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik