Kultúra

Három órát várt a mentőre Curtis anyukája, majd a kórházból úgy hozta haza a 70 éves nőt a betegszállító, hogy köntösben, mezítláb az ajtó előtt hagyta

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
A rapper azt írta, a betegszállító még le is teremtette az édesanyját.

Több mint három órát kellett várni Curtisnek, hogy kiérjen az édesanyjához hívott mentő – osztotta meg a rapper a Facebook-oldalán. Azt írja, az eset szombaton történt. Állítása szerint anyukájának nagyon magas, 17,9-es volt a cukra, zavart volt, és fájt a lába.

„Mondták, a Semmelweis Egyetem Sürgősségi Betegellátó Osztályra szállítják. A telefonszámomat leírták a mentősök, és elvitték édesanyukánkat. Az este folyamán először 21:21-kor érdeklődtünk anyukánk hogylétéről, akkor azt a tájékoztatást kaptuk, hogy infúziót kap, mert kiszáradt, és hívnak bennünket, ha többet tudnak, de valószínű hazaengedik, és mehetek érte, majd letettem és vártunk. Egy óra múlva, 22:24-kor ismét telefonáltam, akkor a hölgy akivel először beszéltem, azt mondta, hogy a leadott számon az orvos hívni fog, mikor mehetünk” – írja Curtis.

Egész éjszaka várták a hívást, majd hajnal 5-kor Curtis elaludt. 7:50-kor hívta a kórházat, ekkor közölték vele, hogy 7 órakor hazaszállították az anyját,

A poszt így folytatódik:

Összekaptunk magunkat, és gyorsan átmentünk a tőlünk 5 percre lévő lakásához, ahol az a kép várt, hogy anyu szatyra felakasztva a kilincsre, a pokróc a földön, de anyu sehol, köntösben, mezítláb (…) anyukánkat egy emelettel lejjebb, egy instabil műanyag székre támaszkodva, azt maga előtt tova mintha a járás segítő kocsija lenne, sírva, kétségbeesve találtuk meg.

Curtis kiderítette, melyik cég végezte a hazaszállítást, és azt írta: „a betegszállító cég munkatársa felelős, mert telefon nélkül, mezítláb, köntösben ott hagy az ajtó előtt egy mozgásában korlátolt 70 éves hölgyet úgy, hogy még le is teremti, miért hozatta haza magát ha nincs itthon senki!”

Kerestük a Curtis által említett betegszállító céget. Honlapjuk nem működik, így e-mailt nem tudtunk írni. A két megadott, 24-es körzetszámú vonalon előfizető nem kapcsolható. Elérhető egy mobilszám is, amely a cég korábbi tulajdonosáé, ám ő felvilágosítást nem tudott adni, mert sok évvel ezelőtt eladta a céget, amihez már semmi köze sincs, mondta.

Megkerestük az üggyel kapcsolatban a Semmelweis Egyetemet, ők későbbre ígértek tájékoztatást. Írtunk az Országos Mentőszolgálatnak is. Amint válaszolnak, kiegészítjük a cikkünket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik