Belföld

Kovács Pistike plüsskengurut küld az MDF-nek

Kuncze Gábor szabad demokrata pártelnök közölte: az SZDSZ választási hirdetési arca, Kovács Pistike nem kéri az MDF által felajánlott kerékpárt, mivel egy állampolgár mintegy két hete megajándékozta ezzel.

A politikus csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján reagált Almássy Kornélnak, az MDF alelnökének felajánlására. A politikus előzőleg egy biciklit és csokoládét vitt Kovács Pistinek az SZDSZ budapesti székházába, ezzel jelezve, hogy az MDF teljesíteni kívánja az SZDSZ be nem váltott ígéreteit. Almássy Kornél kifejtette: jelenleg ugyanazt ígéri az SZDSZ, mint négy évvel ezelőtt, és semmit sem valósított meg korábbi vállalásaiból. Ezért hiteltelen, hogy választási kampányukban a szabad demokraták Kovács Pistiért aggódnak, s az MDF arra kéri az SZDSZ-t, hogy ne hitegesse a felnőtteket és a gyermekeket – tette hozzá.

Kuncze Gábor arra kérte az MDF-et, hogy egy gyermekintézménynek ajánlja fel az ajándékot, ahol tényleg szükség lenne rá, ha ezt nem teszi, akkor az SZDSZ keresi meg az említett intézményt, és az MDF ajándékaként adja át a biciklit.

A politikus ironikusan fogalmazva fejtette ki, hogy Kovács Pistike megkérdezte tőle, az MDF politikusai szoktak-e Ausztráliába járni, és az „elő szokott fordulni” válaszra egy plüsskengurut ajándékozott nekik, amit el fognak juttatni Dávid Ibolya pártelnöknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik