Belföld

A vérdíj alapján fogták el a szökött rabot

Állampolgári bejelentésre sikerült elfogni azt a férfit, aki még december 1-jén fegyverrel szökött meg a budapesti katonai ügyészségről – értesült az MTI rendőrségi forrásból kedden.

A Tamás Imre Zoltánt állampolgári bejelentés alapján kapták el kedden délelőtt. Budakalász és Üröm között biciklizett, amikor a szentendrei rendőrök lecsaptak rá. A szökött rabnál találtak egy lopott személyigazolványt, illetve a nála lévő szatyorban volt a lopott fegyver is. A budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese elmondta: személyesen beszélt a bejelentővel, akinek még karácsony előtt kifizetik az egymillió forintos nyomravezetői díjat.


A 38 éves elítélt december 1-jén leütötte az őt előállító büntetés-végrehajtási felügyelőt, és elvitte a fegyverét. A szökést követően a fővárosból kivezető utakat lezárták, ám nem akadtak a fogoly nyomára.

Az elítélt nyolcéves fegyházbüntetését töltötte, 2014-ben szabadult volna, de más büntetőeljárás is folyamatban volt ellene. Tamás Imre Zoltán bűnlajstromán rablás, csalás, okirat-hamisítás, garázdaság, orgazdaság és zsarolás is szerepel. Az MTI értesülése szerint egy 2003-ban elkövetett benzinkútrablás miatt ítélték el a megszökött férfit.


Jutalom a rendőröknek


Csere László, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka pénzjutalomban részesítette azokat a rendőröket, akik részt vettek a Fő utcából, a katonai ügyészségről megszökött Tamás Imre Zoltán kedd délelőtti elfogásában. A parancsnok az igazságügyi tárca nevében is megköszönte a két rendőrőrmester és a rendészeti szakközépiskolai hallgató bátor helytállását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik