Élet-Stílus

Orbánt a karácsonyfa alá!

A Tesco is meglépte a maga rezsicsökkentését.

Az áruházlánc vélhetően belátta, hogy nem csak a gáz, a villany és a távfűtés árán kell faragni, mindenkinek tennie kell azért, hogy több pénz maradjon a magyar családoknál.

A csökkenő, de még így is jelentős Fidesz-tábor mérete és saját helyzete (ld. lent) alapján a Tesco komoly gesztust tett, amikor 31 százalékkal leértékelte Igor Janke könyvét Orbán Viktorról. A kötet így jóval több emberhez juthat el. Mint korábban megírtuk, máshol (Libri, Bookline) is olcsóbb a könyv, nem is az árcsökkenés a meglepő egy tavaly kiadott kötetnél, hanem a Tesco árleszállításának mértéke.   

Vélhetően ez is a karácsonyi akció része. Egy könyv mindig jó ajándék. Ez különösen az lehet, ha a család politikailag megosztott. Hiszen – ha már gesztus – az ünnepek idején igazán jól jön bármi, ami legalább annak látszik. Együtt a család, miért ne lehetne adni egy olyan könyvet, amiről mindenki azt hisz, amit akar. A könyv maga az ember. Benne van az ajándékozó mellett az is, amit a világról és a megajándékozottról gondol.

A leértékelt békülékenység mindenkinek jó. A nem annyira fideszes örülhet, mert kétharmados áron adhat 100 százalékos örömet a megajándékozottnak. Ha meg ő kapja, akkor ő is örülhet, jövőre továbbadhatja egy fideszesebbnek. Az is csak egy gonddal kevesebb. Mindenki jól jár, hiszen az ország egyik fele éppen az ellenkezőjét gondolja Orbán Viktorról, mint a másik, de sokkal elegánsabb egy könyv, mint egy lábtörlő vagy egy vudubaba (mindkettő van Orbánnal, Gyurcsánnyal).

Ütik a Tescót (is) 

Mindeközben a magyar parlament – a kormány javaslatára – módosította a kereskedelemről szóló törvényt, mely alapján 2018-tól bezárnák azokat a szuper- és hipermarketeket, amelyek nem képesek nyereséget termelni két egymást követő évben. Ettől függetlenül a Tesco jelezte, hogy a piaci várakozásoktól jóval elmaradó eredményre számít idei pénzügyi évében. Az újabb profitfigyelmeztetés miatt zuhanni kezdett a legnagyobb brit kiskereskedelmi hálózat részvényárfolyama.

Forrás: Facebook/Mesterházy Attila

Ajánlott videó

Olvasói sztorik