Belföld

Mit csinál Orbán 10.30 és 12 óra közt?

orban-viktor-az-eu-csucson(210x140).jpg (orbán viktor, )
orban-viktor-az-eu-csucson(210x140).jpg (orbán viktor, )

Messze elkerüli a Parlamentet, ahol egyebek mellett majd a jövő évi büdzsé fő számairól döntenek.

A miniszterelnök saját konzultációját tartja másfél órán át a Blikknél. Újra válaszol az olvasók kérdéseire. Várhatóan téma lesz a drogteszt, az amerikai kitiltás, a politikusi vagyonosodás. (Mindez terítéken lehet persze a T. Házban is napirend előtt.) 

Orbán Viktor nem először használja ilyen személyes egyeztetésre a bulvárlapot. Tavaly szeptemberben is vállalta a kérdezz-feleleket. Akkori válaszaiból egyebek között kiderült, hogy nem igazán kíváncsi fiatalkori önmagára, nem szégyelli a trafikmutyit, a közmunka meg jó. Az egyik legmegrázóbb kérdést egy 27 ezer forintból élő rokkantnyugdíjas tette fel, aki az öngyilkosságban látta az egyedüli megoldást. Neki Orbán az önkormányzati segítséget ajánlotta és jobbulást kívánt.

Legérdekesebb válaszait tavaly a miniszterelnök a személyes kérdésekre adta. Egy a visszafogottságát méltató kérdezőnek pedig elárulta, azért nem személyeskedik politikai ellenfeleivel, mert a “sas nem kapkod a legyek után”.

A Blikk után irány Pozsony

A visegrádi négyek miniszterelnökei a svájci államfővel találkoznak Pozsonyban. A tanácskozás egyik központi témája az energiabiztonság lesz, de tárgyalnak az ukrajnai helyzetről, a gazdasági együttműködés megerősítéséről, a versenyképességről, illetve az EU és Svájc kapcsolatairól. Magyarországot Orbán Viktor, Csehországot Bohuslav Sobotka, Lengyelországot Ewa Kopacz, a vendéglátó országot Robert Fico kormányfő, Svájcot pedig Didier Burkhalter képviseli.

Közben az Országgyűlés kedden átvezetheti a jövő évi költségvetési javaslathoz érkezett módosító indítványokat, dönthet a kormány azon javaslatáról is, amely a két éven át veszteséges szuper- és hipermarketeket szankcionálná – írja az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik