Belföld

A Tesco visszavágott Orbánnak

Az üzletlánc példátlan akciójára Mesterházy Attila hívta fel a figyelmet.

Az MSZP volt elnöke Facebook-oldalán érezhető cinizmussal és meglehetősen magyartalanul tette közzé, hogy „Orbán a Tescoban is le van értékelve… :-)”.

Az “is” miatt, meg azért, mert egy politikus kijelentése/bejegyzése után fontos a kontroll, megnéztük, máshol hogy áll a lengyel konzervatív újságíró kormányfőnkről szóló könyve, ami a közvélekedés szerint egész jó, hiteles lett.

Azt találtuk, hogy a kötet valóban majdnem minden könyváruházban olcsóbb lett, de csak pár száz forinttal, ami teljesen szokványos a hasonló jellegű irományoknál.  A tescós árzuhanás (31 százalék) azonban példátlan, hiszen Igor Janke puhatáblás, ragasztókötött kötete így már az eredeti ár csaknem kétharmadáért elvihető.

Mesterházy Attila bejegyzéséhez pedig még két észrevétel. Talán nem véletlen, hogy Orbán Viktor barátja a Tescóhoz hasonló multik elleni bojkottra és a CBA támogatására szólított fel, és az sem, hogy a Magyarországnál „egy kicsit” nagyobb Lengyelország szülötte a kortárs politikusok közül éppen Orbán Viktorról írt könyvet.  

Az 1967-ben született Igor Janke a Szabadság Intézete (Instytut Wolnosci) független tudásközpont elnöke. A Salon24.pl politikai (platform) blogportál vezetője. Korábban volt többek között a Lengyel Távirati Iroda (PAP) főszerkesztője, a Rzeczpospolita országos napilap politikai publicisztikai rovatának vezetője, a BBC lengyel szekciójának munkatársa.

 

Fotó: Facebook/Mesterházy Attila

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik