Belföld

Goodfriend válaszolt Orbánnak

A magyar miniszterelnök férfiasságméregetést csinált a kitiltási botrányból, az amerikai ügyvivő szerint viszont megvan annak a jogi útja, amit el akar érni.

Orbán Viktor hétfőn a Parlamentben arról beszélt, hogy André Goodfriend amerikai ügyvivő megvádolt egy magyar köztisztviselőt személyes korrupcióval, ebben a helyzetben viszont „nem teheti meg, hogy elbújik a személyes diplomáciai védelme mögé”. „Álljon ki, legyen férfi, és vállalja, amit állít” – mondta Orbán Goodfriendnek.

Az amerikai ügyvivő a Twitteren válaszolt egy szűkszavú üzenetben. Mint írja, „az Egyesült Államok és Magyarország közt kiváló jogi együttműködés van, egyebek mellett egy kölcsönös jogsegély-megállapodás”. A magyar ügyészség a megállapodás keretében eddig nem fordult kérelemmel az Egyesült Államokhoz, pedig az államközi egyezmények alapján, ha Orbán el szeretné érni, hogy “a bizonyítékok nélküli hablatyolásból a jog egyértelmű és tiszta világába helyezzék át az ügyet”, több érdemi információt lennének kötelesek kiadni az amerikaiak – írja a 444.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik