bkk
Gazdaság

Megemelnék a BKK alaptőkéjét

A vezérigazgató szerint a Budapesti Közlekedési Központnak március végéig van még pénze.

Megemelné a főváros a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) alaptőkéjét 250 millió forinttal, mivel a jegyzett tőke a kiadásokat már nem fedezi.

A közgyűlés következő, március 23-i ülésére készített, a főváros honlapján csütörtökön megjelent határozati javaslat szerint a BKK-t 50 millió forintos tőkével alapították, majd később 100 millió forintos működési célú támogatást is kapott. Vitézy Dávid vezérigazgató március 11-i beszámolója szerint a társaság mérleg szerinti eredménye 32 millió forintos veszteséget mutatott, a szervezetnek március végéig van még pénze.

A javaslat szerint a törzstőkét 50-ről 300 millió forintra emelnék törzsrészvények kibocsátásával, emiatt a társaság alapító okiratát is módosítani kell. Ezekről a közgyűlés várhatóan a március 23-i ülésén dönt.

A BKK megalakulása óta a budapesti közlekedési intézményrendszer átalakításán dolgozik, és közreműködik több közlekedésszakmai feladat ellátásában is. Ezenkívül öt projektcsoport is működik a BKK-nál, ezek többi között az FKF Zrt., a Parking Kft. és a Taxi Kft. átszervezésével, uniós projektekkel, illetve a BKK működési kereteinek megteremtésével foglalkoznak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik