Belföld

Vitézyék végezhetik a parkolásszervezést

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) új szintet hozna létre a fővárosi parkolási rendszerben. Kevesebbet kell majd várakoznia a nagykörúti villamosnak.

Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója az Indexnek adott interjújában azt mondta, új szintet hoznának létre a BKK-val a parkolási társaságok és az önkormányzatok között, egységes ügyfélszolgálatot hoznának létre, és egységesítenék a pótdíjak nyilvántartását.

A BKK választaná ki a mobilparkolással foglalkozó cégeket, egységesen írna ki pályázatot az automaták beszerzésére, ugyanakkor a kerület választhatná ki a parkolási céget, amely alkalmazná a parkolóőröket és beszedné a pénzt. Ehhez a kétharmados önkormányzati törvényt kell módosítani, erre a BKK már kidolgozta a javaslatát, politikai kérdés, hogy végül ez megvalósul-e – mondta Vitézy Dávid.

Hozzátette, bár a Parking Kft. átvette a fővárosi kezelésű utakon a parkolók üzemeltetését, a kerületekben elkezdtek “szaporodni” a parkolócégek. Erre megoldásként Vitézy Dávid szerint felmerült az, hogy az önkormányzatok, amikor lejár a szerződésük a Centrum Kft.-vel, akkor a Parking Kft.-t bízzák meg. Egy másik elképzelés szerint más jogszabályi hátteret alakítanának ki, az utakat elvennék a kerületektől.

Vitézy beszélt arról is, hogy a 90 másodperces helyett 60 másodperces lámpaciklust vezetnek végig a Nagykörúton, hogy a 6-os villamosnak ne kelljen fél percet feleslegesen várakoznia. Mint mondta, a BKV-nál járatritkítás nem lesz.

AJÁNLOTT LINK:

Öld a közutat vagy kiálts dugót? (Index)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik