Belföld

Sűrűbben járnak majd a BKV-járatok

Járatsűrítéseket és jelentős fejlesztéseket tartalmaz az új BKV-s paraméterkönyv.

A legjelentősebb változás májustól a 6-os villamosok éjszakai közlekedtetése májustól, amelyek biztonságáról őrök gondoskodnak. Ezzel egyidejűleg a 906-os éjszakai járat megszűnik – közölte a Fővárosi Önkormányzat.

A kritikus és zsúfolt vonalakon járatsűrítést is tartalmaz az új paraméterkönyv, amelyeket alapos utasszámlálás és elővizsgálat után vezetnek be. Kisebb követési távolsággal közlekednek majd a 7-es buszcsalád (7, 7E, 173, 173E) járatai, a 173-as vonalon 10 százalékkal nő a napi járatok száma, a 7-es vonalon pedig több alacsonypadlós buszt állítanak forgalomba. Mivel sok panaszt kaptak a Ferihegyre az utolsó gépekkel érkezőktől, a BKK májustól meghosszabbítja a 200E repülőtéri busz üzemidejét, így azok éjjel negyed kettőig közlekednek májustól.

A kevésbé kihasznált járatokon ezek ellentételezésére lesz menetrend-módosítás, a 225-ös busz helyett a 25-ös közlekedik sűrítve, és – kis mértékben – csökkentik a 2-es villamosvonal kapacitását. Az önkormányzat ugyanakkor hazugságnak minősítette a Népszabadság cikkét, amely szerint 20 százalékkal csökkenne a járatok száma, mivel a délutáni csúcsidőben a 3 helyett, 3-4 perces követési idő lesz, más időszakokban nem változik a menetrend.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik