Belföld

16 és fél évet kapott a jótevőjét kivégző táci fiatal

police.hu
police.hu

Tizenhat és fél év szabadságvesztésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a Székesfehérvári Törvényszék azt a minősített emberöléssel vádolt fiatalembert, aki tavaly októberben megölte a jótevőjét Tácon. A Fejér Megyei Főügyészség súlyosabb büntetés kiszabásáért fellebbezett.

A 22 éves fiatalember az anyja és a tulajdonos által kötött tartási szerződés alapján lakott a későbbi áldozat házában. A főügyészség tájékoztatása szerint a fiatalember és a 65 éves férfi között gyakoriak voltak a tartásból eredő viták. A férfi tudta, hogy a tulajdonos halála esetén az anyjáé lesz a ház.

police.hu

A fiú tavaly október 17-én reggeltől italozott a helyi büfében, és elhatározta, hogy megöli a jótevőjét. A tulaj hívására hazament, és egy késsel fejbe, mellkason és hasba szúrta, majd értesítette a mentőket. A megkéselt férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy rövid időn belül elhunyt.

A férfi részben beismerte a bűnösségét a nyomozati szakban, a cselekményét pedig a vita közben kialakult hirtelen felindulásával magyarázta. A bíróság 16 év és fél év szabadságvesztésre ítélte a fiatalt. Az ügyész azonban további minősítő körülmény megállapításáért, valamint hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása érdekében fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik