Belföld

Három nő és négy férfi halt meg a kunfehértói vonattragédiában

Donka Ferenc / MTI
Donka Ferenc / MTI

Három kiskunhalasi nő és négy kiskunhalasi férfi vesztette életét tegnap reggel, miután a járművükkel összeütköztek egy  motorvonattal Kunfehértó közelében

– mondta a tegnapi vonattragédiával kapcsolatos megkeresésünkre Hürkecz Zoltán, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, amikor az áldozatokról és az ügyben indított nyomozásról érdeklődtünk.

Hozzátette, a rendőrség halálos közúti baleset okozása, és gondatlanságból elkövetett közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt indított nyomozást az ügyben.

Kapcsolódó
Hétre nőtt a kunfehértói vonattragédia áldozatainak száma – megérkeztek az első fotók
A szüretelni induló kiskunhalasi férfiak és nők közül senki sem élte túl a balesetet. Még a csomagtartóban is lehettek áldozatok.

A borzalmas baleset egy sorompó nélküli, andráskereszttel megjelölt vasúti átjáróban történt tegnap reggel. Egy motorvonat és egy ötszemélyes Opel Corsa ütközött a földutat keresztező vasúti átjáróban. A vonat mintegy 250 métert tolta maga előtt a kocsit, amit gyakorlatilag teljesen maga alá gyűrt mire megállt.  Sajtóértesülések szerint két áldozat is a csomagtartóban utazott.

A tragédiában meghalt a személyautót vezető 23 éves sofőr és a mögötte ülő szülei is. Az áldozatok mind napszámosok voltak, és a rokonaik szerint bodzát szedni mentek, amikor karamboloztak a motorvonattal.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik