Sport téli olimpia 2022

Liu Shaolin Sándor: Remélem, a bíró a jövőben jól fog tudni aludni

Kovács Tamás/MTI
Kovács Tamás/MTI

Liu Shaoang a negyedik, Liu Shaolin Sándor pedig a hatodik helyen végzett férfi 1500 méteren a pekingi téli olimpia szerdai versenynapján.

Kapcsolódó
Mindkét Liu testvér pontszerző lett 1500 méteren az olimpián
Ezt a számot még sosem nyerte meg európai koris, és ez a tendencia most is folytatódott.

A fivérek remek napot zártak, Liu Shaolin Sándor rögtön a negyeddöntőjében olimpiai rekordot futott, pedig a finálét követően elmondta, hogy ez egyáltalán nem tartozik a fő számai közé. Ezen kívül is számos érdekességet tartogatott a testvérek tévés interjúja, a hétfőn 1000 méteren aranyérmétől megfosztott korcsolyázó szerint szerdán is akadtak furcsa dolgok.

„Ugyanolyan dolgok történtek ma, mint két nappal ezelőtt és ezúttal semmilyen kizárás és döntés nem történt. Nagyon fura nap volt. A verseny után majd megkérdezem a bírót, hogy… vagy inkább kívánok neki. Remélem, a jövőben jól fog tudni aludni.”

Liu Shaolin Sándorból sok minden kikívánkozott, többek között arról is említést tett, hogy az olimpia miatt hoztak egy szabályt, amely szerint hétnél többen nem szerepelhetnek a döntőben. Ennek azért van jelentősége, mert a szerdai 1500 méteres fináléban tíz versenyző állt rajthoz.

Csináltak idén egy olyan szabályt, direkt az olimpia miatt, hogy ez ne fordulhasson elő. Úgy tűnik, a bíró ezt is elfelejtette, de már nem lepődünk meg semmin

– zárta le a témát a magyar gyorskorcsolyázó.

Liu azt is megjegyezte egyébként, hogy sok kellemetlenség érte az elmúlt napokban, amelyek azonban nem nyílvános problémák.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik