Gazdaság

Budapesten terjeszkedik a Nordsee

Újabb éttermet nyit Budapesten a halételeket kínáló Nordsee gyorsétteremlánc - közölte Pekár Botond, a hazai franchise jogokkal rendelkező Mafish Kft. igazgatója.

A Nordsee teljes választékát kínáló vendéglátóhelyet a napokban nyitják meg a budapesti Váci utcában. A lánc még az idén bővül tovább, egy budai Nordsee étteremmel.

A franchise igazgató korábban azt közölte: az új étterem többszáz millió forintos beruházást igényel, és ebben az évben akár meg is háromszorozhatják a magyarországi árbevételt, amely a múlt évben több mint százmillió forint volt.

A Nordsee másfél évvel ezelőtt nyitotta meg első éttermét Magyarországon, a budapesti West End City Centerben. A társaság a bemutatkozást követően, még 2009-ben döntött a hálózat továbbfejlesztéséről, ezt azonban a gazdasági válság mostanáig késleltette.

A németországi központú Nordsee 10 európai országban és az Egyesült Arab Emírségekben összesen 409 gyorséttermet és büfét üzemeltet, és nagyjából 6 ezer munkavállalót foglalkoztat. A társaság az idén Görögországban, Spanyolországban, Törökországban, Bulgáriában és az Egyesült Arab Emírségekben is terjeszkedni kíván.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik