Belföld

Hasba lőtt egy hatéves kisfiút az őrizetlenül hagyott légfegyver, amikor eldőlt

Életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt emelt vádat a Fejér Megyei Főügyészség azzal a Pusztaszabolcs közelében élő férfival szemben, aki a megtöltött légfegyvert őrizetlenül hagyta, amely elsült és a hatéves kisfiának életveszélyes sérülést okozott.

Jászberényiné Király Teodóra, a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy a gyerek apja beismerte a bűnösségét a kihallgatása során. A vádirat szerint a férfi tavaly márciusban a házastársával és két kiskorú gyermekével átment a szomszédjához, ahová magával vitte a légpuskáját is, amivel a családi ház udvarán célba lőttek a szomszédjával.

Miután a lövészetet befejezték, a férfi a családi ház falának támasztotta a megtöltött légpuskát, és annak hátat fordítva, mintegy 6-8 méterre a szomszéddal beszélgetett. A vádlott gyermeke a légfegyver közelében futkározott, a fegyver a földre zuhant, elsült és a hastájékon lőtte a kisfiút A gyermek a lövés következtében a hasfalat megnyitó életveszélyes sérülést szenvedett.

A kisfiú sérülése azért következett be, mert a férfi a légfegyvert őrizetlenül hagyta, és nem gondoskodott arról, hogy a gyermek annak közelébe ne juthasson. Az ügyészség felfüggesztett fogházat kértek a kisfiú apjára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik