Belföld

Kóka még egy növekedési programot indít

Az év végéig, még kormánytagként a reformok felpörgetését tartja feladatának Kóka János. Az SZDSZ elnöke közölte: rokonai nem keresnek azzal, hogy ő miniszter.

Az operatív feladatok helyett a stratégiai munkát látja fontosabbnak 2008-tól Kóka János, az SZDSZ elnöke, gazdasági miniszter, ezért döntött arról, hogy az év végével lemond a gazdasági tárca vezetéséről.


A liberális párt elnöke az M1 Nap-kelte című műsorában vasárnap úgy fogalmazott: az év végéig kormánytagként a 2008-as költségvetés előkészítésében, a reformok felpörgetésben, 2008-tól a frakcióvezetésében, a párt újjáépítésében van feladata. Megjegyezte, hogy az idén a negyedik negyedévben még egy növekedési programot szeretne beindítani.


Elmondta: abban maradtak Eörsi Mátyással, az SZDSZ jelenlegi frakcióvezetőjével, úgy alakítják ki a pozíciókat, hogy ameddig ő a kormányban van, addig Eörsi Mátyás viszi vele szoros egyeztetésben a frakciót, és amint úgy dönt, hogy kilép a kormányból Eörsi Mátyás felajánlja a posztot. “Eörsi Mátyással ez a kapcsolat nagyon rendben van” – mondta Kóka János hozzátéve, hogy “nem egymás ellen játszunk, nem a pozíciókért játszunk, hanem, hogy erősítsük a pártot”.


Kóka János kijelentette: nem kerestek rokonai abból, hogy ő miniszter. Arra a felvetésre, hogy környezetében vizitdíj-automatákat gyártanak a pártelnök közölte: “baromság, senki nem gyárt a környezetemben vizitdíj-automatát, se a sógorom, se a barátaim, se a vitorlás társaim”. Megjegyezte, hogy hamarabb tett szert vagyonra, mint ahogy miniszter lett. Közölte: a “Fidesz közeli sajtóorgánumok” rágalmaira nem szeretne reagálni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik