Belföld

Lamperth újra vizsgálná a műegyetemi tüzet

Lamperth Mónika indokoltnak tartja, hogy a tragikus műegyetemi tűzeset ismét az országgyűlés szakbizottsága elé kerüljön.

A szakminiszter a Tárcatükör a Közgázon című rendezvényen elmondta: egyetért vitapartnerével, Kovács Zoltán fideszes szakpolitikussal abban, hogy a három tűzoltó életét követelő múlt év augusztusi tragédiának meg kell találni az okát, illetve a felelősét. Ha meghívják, elmegy az országgyűlés önkormányzati bizottságának ülésére, és válaszol a képviselők kérdéseire.

Kovács Zoltán, a szakbizottság alelnöke emlékeztetett arra, hogy Tatár Attilát, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetőjét már korábban is meghallgatta a testület, ám ő akkor még csak a megkezdett vizsgálat előzetes megállapításairól tudott beszámolni. Úgy fogalmazott: az nem lehetséges, hogy három tűzoltó meghal Magyarországon és nincs felelős.

Közölte, már kezdeményezte az önkormányzati bizottság előtt, hogy hallgassák meg az ügyben Lamperth Mónikát, Tatár Attilát, valamint Bende Péter fővárosi tűzoltóparancsnokot az ügyben. Várhatóan a meghallgatás után döntenek arról, hogy szükségesnek tartják-e a vizsgálóbizottság felállítását.

A szakminiszter válaszul azt közölte, egyetért azzal, hogy az ügy, immár a vizsgálat lezárulta után ismét az országgyűlési szakbizottság elé kerüljön. „Ha három ember meghal, akkor annak meg kell keresni az okát, és kell lennie felelősnek” – mondta Lamperth Mónika. A szakminiszter ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy a fenntartó fővárosi önkormányzat szakbizottsága már kivizsgálta az ügyet, ám felelősséget nem állapított meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik