Élet-Stílus

Saját vaginájából készített ehető joghurtot egy nő

házi joghurt (joghurt, )
házi joghurt (joghurt, )

Akkor kezdett kísérletezni, amikor rájött, hogy létezik egy egész spermaszakácskönyv, de a női testnedvekről még egy recept sem létezik.

Kibújt a feminista gasztroforradalmár Cecilia Westbrook PhD orvostanhallgatóból, amikor megtudta, hogy létezik egy szakácskönyv, tele kizárólag spermaalapú finomságok receptjeivel, de a világon senki még egy sort sem írt a női testnedvek konyhai felhasználásáról. Na persze, már megint a férfiak – gondolta – majd elhatározta, hogy kreál egy vaginafinomságot.

Két adag jogurtot sikerült előállítania, úgy nem használt mást, mint természetes alapanyagokat, egy fakanalat, egy serpenyőt, a találékonyságát és a hüvelyének flóráját. Westbrook kísérletét barátnője, a Vice újságírója követte nyomon. Azt írja, Westbrook nem viccből kezdett bele a joghurtkészítésbe, sokkal inkább a tudományos éhség hajtotta. Tudta, hogy a vaginában baktériumok és organizmusok százai élnek, a domináns faj pedig a Lactobacillus, amit az emberek sajt és joghurtkészítésre használnak.

Westbrook, elméletben a mindenütt reklámozott probiotikumokhoz hasonló készítményt állított elő, ami nemi szerve egészséges működését segített fenntartani. Két adagot készített, az egyikben tejhez, a másikban natúr joghurthoz adta hozzá saját hüvelyflóráját. A baktériumokat egy éjszakán át hagyta dolgozni, majd reggel, némi áfonyával elfogyasztotta a végeredményt. Azt mondja az első íze enyhén romlott tejhez, a másodiké pedig indián-joghurthoz hasonlított.

Némi konzultáció után aztán kiderült, hogy a elméletben kiválóan működő ötlet, a gyakorlatban kicsit azért veszélyes. Larry Forney, az Idaho Egyetem mikrobiológusa magyarázta el, hogy miért. Bár a hüvelyben valóban a „jó” Lactobacillusok dominálnak, ha a flóra más környezetbe kerül, akkor ez könnyen megváltozhat, és a különböző fertőzéseket okozó, „rossz baktériumok” kerülhetnek túlsúlyba. Westbrook összességében azért örül, hogy egy ötletével sikerült valódi, tudományos vitát generálnia, de megfogadta: többé nem készít vaginajoghurtot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik