Belföld

Több ezren maradtak áram nélkül

Fákat döntött ki, elektromos vezetékeket szakított le a néhol a 100 kilométeres óránkénti sebességet is meghaladó szélvihar szombatra virradóra. Több mint hétezer háztartás maradt áram nélkül.

Dunakiliti térségében fa dőlt a hálózatra, emiatt 1900 fogyasztó maradt áram nélkül, a hiba elhárítása hat órába telt – közölte az e-on Észak-dunántúli Áramszolgáltató Rt. Szanynál csaknem 3700 fogyasztó volt áram nélkül két órán át, Harka és Kópháza térségében 1200 háztartásban volt áramkimaradás hosszabb-rövidebb ideig.

Elsősorban fakidőlésekhez riasztották a tűzoltókat, de több felsővezeték is leszakadt az orkán erejű szél miatt. A tűzoltóknak országszerte összesen mintegy 250 alkalommal kellett kivonulniuk az éjjel leszakadt villanyvezetékek, kidőlt fák, letört ágak, árokba csúszott autók miatt – mondta a katasztrófavédelem szóvivője. Főként a fővárosban, valamint Pest és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében okozott gondokat az erős szél – tette hozzá Dobson Tibor. Pest megyében Gödöllő és Vác térségében kellett sokszor kivonulniuk a tűzoltóknak, a 30-as út emelkedő szakaszain a lefagyások miatt elakadtak az autók. Sátoraljaújhelyen egy családi házra rádőlt a szomszéd épület kéménye, a ház lakhatatlanná vált, az ott élő négytagú családot másutt kellett elhelyezni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik