Belföld

Elődöntős a női kézilabda válogatott

A bejutott a szentpétervári világbajnokság elődöntőjébe a magyar csapat, miután a középdöntő 2. fordulójában 37-30-ra legyőzte Hollandiát. Csütörtökön derül ki, hogy ki lesz Németh András együttesének az ellenfele a döntőbe kerülésért.

Mehlmann, Vérten és Borbás góljaival jól kezdett a magyar csapat és az elődöntőre matematikailag még esélyes hollandok teljesen alárendelt szerepet játszottak, esélyük sem volt a nagy kedvvel és pontosan játszó magyarok ellen. Már a negyedik percben időt kért a holland szövetségi kapitány, ám ez sem nagyon segített. A lányok az első félidőben végig magabiztosan vezettek, amikor kezdett közel kerülni az ellenfél, a kapuban ismét remeklő Pálinger bemutatott néhány bravúrt.

A második félidőt nagy rohanással kezdte az ellenfél és sikerült is két gólra felzárkóznia, miután jól használta ki a létszámfölényes helyzeteket. A magyar kézisek ekkor azonban megrázták magukat, és nem hagytak kétséget afelől, hogy melyik a jobbik csapat. Az utolsó tíz perc 30-26-ról indult, és a két átlövő, Mehlmann, valamint Tóth újra vezére lett az együttesnek. Ezzel végérvényesen eldőlt a csata, és a gárda az előző vb-hez hasonlóan ezúttal is elődöntőzhet. A magyar válogatott csütörtökön 17 órakor a házigazda oroszokkal találkozik, tét a csoportelsőség.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik