Belföld

Az utcára dőlt a teherlift Budapesten

Ledőlt egy teherlift kedden délután Budapesten, a VI. kerületi Vörösmarty utcában. Személyi sérülés nem történt - közölte a Fővárosi Tűzoltóság. A rendőrség eljárást indított.

A baleset a Vörösmarty utca Szondi utca és Podmaniczky utca közötti szakaszán történt. A teherlift, amelyen a munkások a törmelékeket, építkezési anyagokat szállították egy három emeletes épület külső homlokzatára volt rögzítve. Az állványzat három óra körül szakadt ki a falból, rádőlt a trolivezetékre, és az utcában parkoló három-négy autóra. A helyszínen tartózkodók közül sokan térden állva menekültek a lezúduló oszlopok elől – mondta a FigyelőNetnek egy szemtanú.

Bálint Gabriella, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK)sajtóügyeletese az MTI-nek elmondta: a VI. kerületi rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen. Hozzátette: a BRFK a Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség munkatársainak bevonásával megkezdte a baleset körülményeinek kivizsgálását.

Az utcát lezárták, a helyreállítás még nem kezdődött meg, feltehetően az áram alatt lévő trolivezeték miatt.

A BKV fődiszpécserének tájékoztatása szerint nem járnak a 72-es és a 73-as trolibuszok. A 72-es járat vonalán autóbuszok szállítják az utasokat. A 73-as járat utasai az Izabella utcánál erről a buszról a 76-os trolira átszállva utazhatnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik