Belföld

Beismerte a gyilkosságot a hajdúhadházi férfit vascsővel agyonverő négy gyerek

Beismerő vallomást tett az a négy kamasz, aki tavaly májusban vascsővel agyonvert egy nyugdíjast Hajdúhadházon. A 24.hu értesülése szerint a négy fiatal azzal magyarázta a brutális gyilkosságot, hogy pénzhez akartak jutni, szerezni akartak maguknak egy kis édességet és ennivalót.

A négy fiatal tavaly májusban maszkot húzott, majd betört egy hajdúhadházi ingatlanba. A lakásban lévő férfit leütötték, megfenyegették a feleségét, és 11 ezer forintot, némi édességet, valamint cigarettát zsákmányolva elmenekültek. A helyszínre érkező rendőrök azonnal mentőt hívtak az idős férfihez, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett, és a kórházi ellátás ellenére életét vesztette.

A nyomozók az elkövetők felkutatására hajtóvadászatot indítottak, ami pár nap alatt eredményre vezetett, a rendőrök elfogták a helyi fiatalokat, és további három társukat is előállították.

Három 17 éves fiút, valamint 15 éves társukat emberölés megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásukra, amit a Debreceni Járásbíróság el is rendelt. A nyomozás adatai szerint az idős férfi kutyájuk ugatására ment ki a kertbe, a fiatalok ekkor támadták meg. Amíg a négy fiatal a házban volt, addig egy 15 éves fiú, valamint két 17 éves lány az utcán figyelt és fedezte őket. Ezért nekik rablás miatt kell majd felelniük.

A nyomozók egy 17 éves fiút is kihallgattak segítségnyújtás elmulasztása miatt. A kamasz látta, hogy az összevert idős férfi az udvaron fekszik magatehetetlenül, mégsem nyújtott neki segítséget. A fiatal gyilkosok ügye már az ügyészségen van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik