Gazdaság

A Black Friday után a Cyber Monday is rekordot dönthet

Rekordmegrendelésekre szémítanak a Cyber Monday-re keresztelt akciós kampányban — írja a BBC. Az előrejelzések szerint hétfőn újabb csúcsokat döntenek meg az amerikai vásárlók. A Cyber Monday (magyarul kiber hétfő) az Hálaadás utáni első hétfőre időzített akciókat jelöli.

Az Adobe elemzése szerint az Egyesült Államok fogyasztói Cyber Monday-en 9,4 milliárd dollárt költhetnek el online vásárlással, míg tavaly ez az összeg még csak 7,9 milliárd dollár volt. A jelentés szerint a néhány nappal ezelőtti bevásárlóakció, a Black Friday keretében rekordot döntöttek az amerikai vásárlók összesen 7,4 milliárd dollárnyi költésükkel.

Mindeközben egyre többe kritizálják a hasonló akciókat, amelyek konzumizmusra, féktelen fogyasztásra ösztönöznek nem törődve annak környezeti hatásaival.

Black Friday? Nem kérünk belőle!
Az óriási leárazások napján vonultak újra utcára a klímatüntetők, hogy a folyamatos fogyasztás és pazarlás helyett egy fenntartható jövőért demonstráljanak.

Az Adobe jelentésében a 100 legnagyobb online értékesítő cég közül 80 forgalmát vizsgálta. Eszerint a legnagyobb sikert a Jégvarázs 2-höz kapocsolódó játékok, a FIFA 20 videójátékok és az L.O.L. Surprise nevű babák érték el. Idén megdőlt az okostelefonokra leadott rendelések száma is, a teljes rendelési érték elérte a 2,9 milliárd dollárt.

Kiemelt kép: Justin Sullivan/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik