Nagyvilág

Rekordot döntött idén a Black Friday

7,4 milliárd dollárt költöttek a Black Fridayen online shopokban Amerikában, ami rekordnak számít – írja a Bloomberg nyomán a portfolio.hu.

Ennél többet csak a 2018-as Cyber Mondayen költöttek online az Egyesült Államokban – derül ki 80 e-kereskedő válaszából a 100 legnagyobb forgalmú online shop közül, a felmérést az Adobe Analytics készítette. Az elemzők várakozása szerint az idei Cyber Monday forgalma 19 százalékkal haladhatja meg a tavalyit.

A portfolio.hu azt írja: a vásárlók az utóbbi évek trendje szerint már a Black Fridayen is egyre inkább online vásárolnak, nem feltétlenül várják meg a Cyber Mondayt, amely hagyományosan az online vásárlás nagy akcióival zajlik. Mindeközben egyre többen vásárolnak mobiltelefonnal ahelyett, hogy számítógépet használnának.

Kiemelt kép: A karácsonyi bevásárlási szezon kezdetét hirdető fekete péntek (Black Friday) felirat egy áruház kirakatában Prágában 2017. november 24-én. Az amerikai hálaadás ünnepét követő péntektől rendkívüli kedvezményekkel várják a vásárlókat a kereskedők. MTI.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik