Közélet

Jancsó alpolgármesteri tisztséget ígért Baranyinak

Az LMP-nek ígért választókerületet kínálgatja riválisának, aki csak annyit ígér, hogy ha ő nyeri az előválasztást, nem lesz korrupció.

Előválasztáson dől el Ferencvárosban a momentumos Jancsó Andrea és a független Baranyi Krisztina közt, hogy ki lesz az ellenzék polgármesterjelöltje, előbbi pedig azt közölte csütörtökön a Facebookon, hogy ha ő nyer, felkéri riválisát antikorrupciós alpolgármesternek.

Mint Jancsó írja, ha megnyeri az előválasztást, azt javasolja, hogy Baranyi egyéni képviselőjelöltként induljon el az őt támogató LMP részére (az ellenzéki megállapodás nyomán) fenntartott egyéni választókerületben, úgy, hogy élvezi a többi ellenzéki párt támogatását. „A 2-es körzet a legjobb ellenzéki körzet az európai parlamenti választási adatok alapján, itt a Momentum egymaga legyőzte a Fideszt, illetve Baranyi Krisztina itt beágyazott, ugyanis itt indult el 5 éve, a legutóbbi önkormányzati választáson is” – közölte.

Jancsó vállalást tesz arra, hogy ha ellenzéki többség lesz a kerületben, az meg fogja szavazni Baranyi alpolgármesterségét. Arra viszont már nem tér ki, hogy az általa felvázolt verzió lényegében kiszorítja a Baranyit támogató LMP-t a IX. kerületi képviselő-testületből.

Frissítés: Baranyi ugyancsak Facebook-posztban válaszolt, ebben riválisának semmilyen ajánlatot nem tett, csak egy dolgot ígért: „Ha én nyerem az előválasztást, Ferencvárosban NEM LESZ KORRUPCIÓ!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik