Közélet

A Jobbik is Jancsót támogatja Ferencvárosban

Az LMP még párton belül is megosztott Baranyi Krisztina támogatását illetően.

Egyre mélyül az ellenzéki megosztottság Ferencvárosban, ahol sokan Baranyi Krisztinát, a kerület független önkormányzati képviselőjét látják esélyes polgármester-jelöltnek, az MSZP, a DK és a Jobbik viszont a momentumos (ex-LMP-s) Jancsó Andrea jelöltsége mögé sorakozott fel.

Mint reggel megírtuk, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt szerdán jelentette be, hogy Baranyit támogatják, mert úgy látják, sokat tett a kerületért: kirobbantotta a parkolási botrányt és kijárta, hogy elvigyék az Illatos útról a mérgező anyagokat. Szerintük a Momentum, az MSZP és a DK egymás közt osztotta el a polgármesteri helyeket, látványosan nem törődve azzal, hogy ki lenne esélyes a győzelemre.

A Népszava azt írja, hogy az LMP-s Csárdi Antal és a párt helyi szervezete is közölte: szeretnék, ha Baranyi lenne a közös ellenzéki jelölt; az LMP országos központja viszont nem osztja ezt az álláspontot. A lap megkereste a Jobbik fővárosi elnökét, Bencsik Jánost is, aki leszögezte: Jancsót támogatják. (Archív fotó: MTI / Mohai Balázs)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik