Sport

64 góllal győzött a női pólóválogatott a vb-nyitányon

A magyar női vízilabda-válogatott a papírformának megfelelően a házigazda dél-koreai csapat elleni győzelemmel kezdte a Kvangdzsuban zajló világbajnokság csoportküzdelmeit.

Bíró Attila együttese 64-0-s sikerével a sportág történetének legnagyobb arányú győzelmét aratta: az eddigi rekordot Jugoszlávia tartotta, amely az 1985-ös Universiadén 62-0-ra ütötte ki Guatemalát.

Azt már a torna előtt tudni lehetett, hogy a dél-koreaiaknak semmi esélyünk sincs, ugyanakkor egészen szürreális volt látni, hogy a házigazdák még a folyamatos középkezdések után sem képesek nemhogy lövőhelyzetbe kerülni, de még előre haladni sem.

A teljesen komolytalan összecsapást jól jellemzi, hogy kétszer is a saját térfeléről lőtt gólt a magyar csapat, sőt, még Gangl Edina és Magyari Alda is próbálkozhatott a kapuból. A hatalmas vereség ellenére a helyi közönség rendkívül barátságos volt, minden magyar gólnak tapsolt és lelkesen buzdította honfitársait.

A pólókapitány a világrekordot jelentő győzelem után: Ez volt a legunalmasabb meccsem
Nem tudták, mennyi a világrekord, csak az volt a cél, hogy ne sérüljön meg senki.

A magyarok legeredményesebb játékosa Parkes Rebecca volt 11 góllal. Bíró Attila együttese kedden Kanada ellen folytatja szereplését közép-európai idő szerint 2.50-től.

eredmény, vízilabda, nők, B csoport, 1. forduló:

Magyarország – Koreai Köztársaság 64-0 (16-0, 18-0, 16-0, 14-0)
gól: Parkes 11, Szilágyi, Rybanska 9-9, Gurisatti 7, Tóth-Csaba 6, Keszthelyi 5, Horváth, Gyögyössy 4-4, Illés, Leimeter, Vályi 3-3

Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik