Tech esport

Ősszel újra a pokol vár ránk: érkezik a Doom Eternal

Huszonhat éve, hogy az id Software piacra dobta az első Doomot, a videojátékot, ami alapjában határozta meg a máig töretlen népszerűségnek örvendő belső nézetes lövöldözős játékok (röviden FPS) műfaját. A legenda azóta öt komolyabb folytatást kapott, és a szériának még nincsen vége, hiszen az idei E3 játékexpón végre kiderült, hogy mikor érkezik a következő rész. A pokol seregeit felvonultató Doom Eternal november 22-én kerül a boltok polcaira, méghozzá PC-re, PS4-re és Xbox One-ra, de játszható lesz Nintendo Switchen, és elérhető lesz a Google frissen bejelentett szolgáltatásán, a Stadián keresztül is.

Ami a sztorit és a játék lényegét illeti, az sokat nem változott a közel 30 év alatt, hiszen újra a pokol vár ránk: szembe kell néznünk a démonokkal, akik a Föld leigázására készülnek. A megállításukban természetesen ezúttal is meglehetősen változatos eszköztár áll majd a rendelkezésünkre, a végeláthatatlan aprítás látványosabb lesz, mint valaha, sőt ezúttal egy olyan többszereplős játékmódot is kapunk, amiben az ellenfelek bőrébe bújva keseríthetjük meg a többiek életét.

A sorozat legutóbb 2016-ban jelentkezett új résszel, szimplán csak Doom címmel, ennek a közvetlen folytatása a Doom Eternal, amit ismét az id Software készít. A fejlesztők ígérete szerint az új epizódban kétszer annyi típusú démonnal akadhatunk majd össze, mint a három évvel ezelőtt, és ezúttal lehetőség lesz arra is, hogy az Invasion játékmód keretében más játékosokhoz csatlakozva közösen vegyük fel a harcot a végeláthatatlan seregekben érkező ellenfelekkel szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik