Élet-Stílus

Díjat ért a mangó és a csoki

Mangó és csokoládé fúzióban: a díjnyertes desszertet a 22 éves cukrász, Florent Maragaillan készítette, ezzel vitte el a pálmát egy francia gasztronómiai megmérettetésben.

Négy-négy óra állt a cukrászmesterek rendelkezésére, hogy lenyűgözzék a zsűrit. A versenyzők regionális versenyek győzteseiként érkezték, volt közöttünk olyan, aki Michelin-csilagos vendéglátóhely cukrásza. A győztes végül a mezőny legfiatalabbja, a 22 éves Florent Maragaillan lett, aki desszertjében a mangót és a csokoládét ötvözte.

A második helyet a 27 éves Gabriel Rochard érdemelte ki Ananászos, vaníliás morzsa Buddha kezében elnevezésű desszertalkotásával. A cukrászviadal harmadik helyezettje Cédric Bedin lett a Ropogós tanzániai gömb pisztáciával és csokoládéval, citrombazsalikom-juzu illattal fantázianevet viselő ínyencségével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik