Sport

Roger Federer: Cicipasz megérkezett

Kapcsolódó cikkek

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Sztefanosz Cicipasz négy szettben kiejtette a címvédő Roger Federert az Australian Openen. A 20 éves, a tornán a 14. helyen kiemelt görög játékos karrierje legnagyobb sikerét érte el, a negyeddöntőben a bombaformában lévő Roberto Bautista Agut ellen játszik, ahol minden esélye megvan a továbbjutásra.

Cicipasz kiejtette Federert
Gyerekként a YouTube-videókon csodálta a svájci zsenit, most elverte,

A 20-szoros Grand Slam-győztes Federer egyetlen egyszer sem tudta elvenni ellenfele adogatását, pedig összesen 12 bréklabdája volt. Bosszúsnak is tűnt egy picit a meccs után.

Egyértelmű, hogy nem erre készültem. A Hopan Kupán sem tudtam őt brékelni, szóval valami nem stimmel. Nagyon jól védekezik, ez pedig eléggé frusztráló

– mondta a 37 éves svájci teniszező.

Federer természetesen hosszan beszélt a fiatal játékosról, dicsérte is, de John McEnroe-val ellentétben ő nem gondolja, hogy most akkor itt is az őrségváltás a sportágban.

Ja, persze. John túl sokat ül a mikrofon előtt, mindig mond valami hasonlót. Imádom őt, de ezt hallom már 10 éve, és közben semmi nem változott. Cicipasz nagyszerűen játszik az elmúlt években, megverte már Novak DjokovicotKevin Andersont és Alexander Zverevet is, most meg engem. Ezt kell csinálnod, ha a legjobbak közé akarsz kerülni. Cicipasz megérkezett, simán benne van, hogy hosszú éveken keresztül itt is marad.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik