Foci

Hivatalos: a Manchester United kirúgta José Mourinhót

A Manchester United a hivatalos honlapján számolt be, hogy a Liverpool elleni siralmas 3-1-es vereség után elfogyott a türelem José Mourinhóval szemben, így menesztették a portugál sztármenedzsert.

28 éve volt olyan gyenge az MU, mint most, José Mourinho alatt
Akkor bizonyos Sir Alex Ferguson volt az edző, és a mélypontot feltámadás és hat bajnoki cím követte. Kérdés, a portugál menedzser kap-e lehetőséget a folytatásra?

A szűkszavú közleményben megköszönik Mourinhónak az elmúlt két és fél évet, és sok sikert kívánnak neki a továbbiakban. Utódot egyelőre nem neveztek meg, de annyit elmondtak, hogy a szezon végéig megbízott edzővel dolgoznak majd.

José Mourinho 2016 nyarán került a United kispadjára, ahonnan 144 meccsen 84 győzelemmel, 32 döntetlennel, 28 vereséggel és három kupával – EFL, FA Kupa és Európa Liga – búcsúzott.

A BBC riportereSimon Stone úgy tudja, hogy a megbízott edző biztosan nem Michael Carrick, de nem is Arséne Wenger lesz, a döntés ugyanis hosszabb időt igényel, a klub most vizsgálja a lehetőségeit. Az edzéseket ideiglenesen viszont Carrick és Kieran McKenna vezetik.

Mourinhónak nem ismeretlen a HR-osztály, ugyanis előző klubjától, a Chelsea-től kétszer is idő előtt távozott: először még 2007 őszén, majd a 2015-ös bajnoki címet követő szezonban, 16 forduló után köszönték meg a munkáját. Aztán ne felejtsük el, hogy bár a Real Madridtól közös megegyezéssel köszönt el a 2012-13-as szezon végén, de 2012-ben négy évre írt alá új szerződést, szóval könnyen rá lehet jönni arra, hogy mennyire a távozása közös döntés.

Jürgen Klopp sem lesz a portugál kedvence: az utolsó meccse a Realnál? Kiestek a Dortmund ellen a BL-elődöntőben. Utolsó meccse a Chelsea-ben, 2015-ben? Kikaptak a Liverpooltól. Utolsó meccse a Manchester Unitednél? Sima vereség a Liverpool ellen.

Cikkünk folyamatosan frissül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik