Élő Foci

A Vidi gyilkos helyzetkihasználással verte a PAOK-ot

A MOL Vidi FC megszerezte első győzelmét az Európa Liga csoportkörében, miután 2-0-ra győzött a görög bajnokságban hétből hét győzelmet arató PAOK otthonában.

Az első tíz perc görög fölényben telt, aztán a Vidi az első helyzetét gólra váltotta, Nego használta ki, hogy Crespo ki akarta engedni a labdát egy bedobás után, megkerülte a védőt, a beadását pedig Huszti pöckölte be.

A PAOK nem nagyon tudott mit kezdeni a fehérváriak védekezésével, és a Vidi a szünet előtt kétgólosra növelte az előnyét, egy kisszöglet utáni Huszti adta be a labdát, Stopira pedig remekül érkezett és szép gólt fejelt.

A görögök a második félidőben sem találták a rést a vendégvédelmen, hiába érkezett a szerb gólzsák, a vébén is szereplő Prijovic, alig találkozott a labdával. Az utolsó negyedóra kezdetén Varela életerős lövését Kovácsik ütötte ki, majd nem sokkal fejjel is próbálkozhatott a védő egy pontrúgás után, de mellé bólintott.

Kovács remek indítása után Hodzic mindent eldönthetett volna, de elrontotta az óriási ziccert, de ez is belefért, mert Kovácsiknak a 93. percben kellett először igazán nagyot védenie, amikor Biseswar szabadrúgását tolta ki.

Magyar csapattól ritkán látni olyan összeszedett teljesítményt, amit a Vidi produkált, és győzelmével életben tartotta továbbjutási reményeit a magyar bajnok. A csoport másik meccsén a Chelsea Loftus-Cheek mesterhármasával 3-1-re verte a BATE Boriszovot, így a londoniaknak 9 pontjuk van, a Vidinek, a BATE-nak és a PAOK-nak 3-3.

A Vidi a november 8-i negyedik fordulóban ismét a PAOK-kal találkozik, amelyet a Groupama Arénában fogad.

Európa Liga, L csoport, 3. forduló:

PAOK – Vidi 0-2 (0-2)
Szaloniki, Toumba-stadion
v.: Aranovszkij (ukrán)
PAOK: Paszhalakisz – Léo Matos, Varela, José Crespo, Tosca – Sahov (Prijovic, 52.), Canas – Limniosz (Varda, 46.), Pelkasz, el-Kaddouri – Karelisz (Biseswar, 65.).
Vidi: Kovácsik – Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira – Pátkai, Hadzic, Milanov (Nikolov, 79.) – M. Scepovic (Hodzic, 65.), Huszti (Kovács I., 74.).
gól: Huszti (12.), Stopira (45.)
sárga lap: Hadzic (23.), Kovácsik (48.), Nego (73.), Fiola (75.), Hodzic (85.)

 

A csoport másik mérkőzésén:
Chelsea (angol) – BATE Boriszov (fehérorosz) 3-1 (2-0)

 

Az állás: 1. Chelsea 9 pont, 2. PAOK 3 (4-4), 3. Vidi 3 (2-3), 4. BATE 3 (4-7)

A Vidi gyilkos helyzetkihasználással verte a PAOK-ot

A MOL Vidi FC megszerezte első győzelmét az Európa Liga csoportkörében, miután 2-0-ra győzött a görög bajnokságban hétből hét győzelmet arató PAOK otthonában. A Vidi nagyon szervezetten játszott, elöl pedig élt a lehetőségekkel, előbb Nego passzából Huszti Szabolcs talált be, majd közvetlenül a szünet előtt Stopira fejelt szép gólt Huszti beadásából. A második félidőben a görögök próbálkoztak, de igazán nagyot csak a 93. percben kellett védenie Kovácsik Ádámnak, úgyhogy megérdemelten lett a három pont a Vidié.

Négy perc a ráadás

Ami azzal kezdődött, hogy Kovácsik húzott le egy görög szabadrúgást. Ezt most már ki kell bírni!

Hodzic mekkora ziccert rontott!

Kovács labdájával Hodzic húzhatott kapura, de látszólag nem volt ötlete, hogy oldja meg a ziccert, végül lazán a kapu jobb oldala felé emelt, de Paszhalakisz bravúrral védett. Pedig minden eldőlhetett volna!

Több csere már nem lesz

Milanov elfáradt, kihajtotta magát, ezt Nikolic is észrevette, és Nikolovot dobta akcióba.

Varela fejjel is, lábbal is megpróbálta

A hazaiak védője előbb 25 méterről adott munkát Kovácsiknak, majd nem sokkal később egy szöglet után fejelhetett – de szerencsére 30 centit tévedett. Helyzet volt!

Nego besárgul, Huszti lemegy

A francia légiós a harmadik Vidi-játékos, aki sárga lapot kapott. Huszti pihenhet a kispadon, Kovács István száll be a hajrára.

Kovácsiknak nem kellett izgulnia

Biseswar ütközött Fiolával a 16-oson belül, de nem volt szabálytalanság, a labda végül el-Kaddourihoz került, de a beadását fogta a Vidi kapusa.

Scepovic befejezte

Cserél a vendégcsapat, Scepovic megy le, Hodzic kap egy jó 25 percet. A hazaiak utolsó cseréjüket vetik be, a holland Biseswar állt be Karelisz helyett.

Frusztráltak a görögök

Minden ítélet után reklamálnak, heveskednek, persze ez érthető, mert egyelőre nem tudnak mit kezdeni a Vidivel.

Nagyon kinyílt a PAOK

Az elmúlt percekben többször is volt lehetősége kontrázni a Vidinek, ha egyet végig tudna vinni a magyar csapat, akkor el is dőlne a meccs.

Jön a PAOK gólzsákja

A szerb Prijovic duplázot a hétvégén az Arisz Szaloniki ellen, most a középpályás Sahov helyére érkezett.

Huszti kapott egy könyököst

Leo Matosszal harcolt a labdáért a gólszerző, a hazaiak brazilja odacsapott közben egyet Husztinak. A bíró csak szóban figyelmeztette Matost.

Sokat ívelgetnek

A kapu előtt szerencsére nem túl kreatívak a PAOK-játékosok, most Pelkasz próbálta 20 méterről a Vidi-védők mögé löbbölni a labdát, de ez halott ügy volt.

Ezt elpepecselte a Vidi

Egy kontra után Fiola volt lövőhelyzetben a 16-os jobb sarkánál, de inkább visszatette a labdát az érkező társnak, addigra viszont a védők visszazártak.

Bosszankodnak a görögök

Egy jobboldali beadás után a hosszú érkező el-Kaddourira Fiola becsúszva rárúgta a labdát, így kirúgás következett. A hazaiak morcosak, mert ez a helyzet sem úgy alakult, ahogy szerették volna.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik