Foci

Mourinho úgy nyilatkozott, mintha a Kisvárda edzője lenne

José Mourinho, a Manchester United szakvezetője dicsérte a csapatát a hazai Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen legyőző Juventus labdarúgóit, miközben ismét kritizálta saját klubjának vezetőit.

A portugál edző az 1-0-s vereség után elmondta: a BL egyik favoritjával szemben maradtak alul, és a második félidőben nyújtott játékukkal akár más eredményt is elérhettek volna.

“A Juventus elrejtette a labdát, és ez frusztrálttá tett minket az első félidőben. A másodikban viszont már agresszívabban játszottunk, játékosaim nagy erőfeszítéseket tettek” – nyilatkozta Mourinho. Kiemelte: az ellenfél labdarúgói közül elsősorban a két középső védő, Giorgio Chiellini és Leonardo Bonucci tett rá kedvező benyomást.

“Elmehetnének a Harvard Egyetemre oktatni, hogyan kell belső védőt játszani”.

Mourinho hangsúlyozta: már a sorsolás pillanatában tudták, hogy a Juventus mögött csak a második helyért csatázhatnak a Valenciával, amellyel szemben a harmadik fordulót követően kétpontos előnyük van.

A Manchester United edzője a nyáron gyakran bírálta a klub visszafogott átigazolási stratégiáját – annak ellenére, hogy 2016-os érkezése óta már közel 400 millió fontot (147 milliárd forintot) költöttek játékosvásárlásra -, ezt a vereség után sem felejtette el kiemelni.

“A Juventus szintjén akarunk lenni? A Barcelonáén? A Real Madridén? A Manchester Cityén? Hogyan érhetnénk ezt el?”

– tette fel a költőinek szánt kérdést Mourinho a sajtótájékoztatón. Majd arra az újságírói kérdésre, miszerint “erősítésekre lenne-e szüksége”, határozott igennel válaszolt.

Massimiliano Allegri, a Juventus trénere kiemelte: futballistái az Old Traffordon megmutatták, egy mérkőzésen mikor és hogyan kell lelassítani, valamint felgyorsítani a játékot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik