Sport

Drámai meccset nyert meg a megbízott edzőjével a Veszprém

Hétfőn némileg váratlanul távozott a Telekom Veszprém kispadjáról Ljubomir Vranjes, sőt a svéd szakember mellett a teljes szakmai stábot kirúgták. Ezek után Gulyás István megbízott edző vezérletével 29-28-ra nyert a fehérorosz Meskov Breszt ellen a magyar csapat.

Nem csak Vranjest, mindenkit kirúgtak Veszprémből
Nem csak Ljubomir Vranjes veszítette el az állását.

Az első félidőben óriási csata zajlott, amelyről sokat elárul, hogy egyedül 8-6-nál volt egy gólnál nagyobb a különbség bármelyik csapat számára. Szünet előtt azonban megmutatkozott, hogy a veszprémi fejekben nincs minden rendben: az utolsó másodpercekre néhányan elhagyták a pályát, ezt Vid Poteko köszönte szépen és bevágta a 16. hazai gólt.

Fordulás után így egygólos hátrányból kezdett a Veszprém, a magyar csapat bele is húzott, de végig fej-fej mellett lépdeltek a csapatok. A mérkőzésen egyedülálló módon 26-23-ra meglépett a Breszt, ám ebből egy remek 4-0-s periódussal kilábalt a Veszprém és olyannyira magára talált, hogy az utolsó 8 percben már a fehéroroszok rohantak az eredmény után.

A Veszprém nagyot harcolt, az utolsó percben azonban elvették a labdát a veszprémiektől, csakhogy Petar Nenadics nem adta át a labdát a fehéroroszoknak, ezért másodpercekkel a meccs vége előtt hetest kapott a Breszt. Az egyenlítés azonban elmaradt, mivel a második félidőben remeklő Mikler Roland kapufára tolta a büntetőt, így óriási izgalmak árán, de nyerni tudott a magyar csapat.

Végeredmény – Kézilabda Bajnokok Ligája

Meskov Breszt – Telekom Veszprém 28-29 (16-15)

Nyitókép: Lukas Schulze/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik