Sport

Itt a hivatalos indoklás, amiért a kézilabda-válogatott éléről is kirúgták Ljubomir Vranjest

Marosi László, a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai alelnöke megmagyarázza, miért kellett mennie a svéd szakembernek.

Amit kora reggel megírtunk, nem sokkal dél után hivatalossá vált: Ljubomir Vranjessel szerződést bontott a Magyar Kézilabda Szövetség. Utódját keresik, külföldi lapértesülés szerint a korábbi veszprémi edző, szövetségi kapitány Xavi Sabaté lehet.

Az MKSZ honlapján megjelent közleményében azt írja:

Az elnökség értékelte az elmúlt hónapokban, hetekben kialakult helyzetet, és azt a tényt, hogy Ljubomir Vranjes edzői megbízatása megszűnt a Telekom Veszprém együttesénél.

Az elnökség mindezek ismeretében és Marosi László alelnök előterjesztésére a kapitányváltás mellett döntött, azaz szándékai szerint nem Ljubomir Vranjes és segítője, Björn Sätherström irányítaná a jövő januári világbajnokságra készülő férfi válogatottat. A szövetség vezetői a döntést közölték az érintettekkel. Amint megszületik a végleges megoldás, a Magyar Kézilabda Szövetség tájékoztatja a közvéleményt.

Mivel a nemzeti csapat október 24-én Európa-bajnoki selejtezőt játszik, a Magyar Kézilabda Szövetségnek meg kell kezdenie az új szakmai stáb kinevezésévek előkészítését. A megállapodás létrejöttekor az új szövetségi kapitányt az MKSZ sajtótájékoztató keretében mutatja be, a szövetség ekkor ad információt a sajtó képviselői számára a kapitányváltás okairól, részleteiről.

A 24.hu azzal a kérdéssel kereste meg Marosi László szakmai alelnököt, hogy előterjesztésében milyen indokok szóltak Vranjes felmentése mellett?

Annak idején Ljubomir Vranjes szerződtetése mellett foglaltam állást, mondhatni szintén az én előterjesztésemet fogadta el a szövetség. Kiváló szakemberről beszélünk, aki a Flensburggal bajnoki és európai szinten is remek eredményeket ért el. Nincs azonban olyan edző, aki mindig, mindenhol eredményt tud felmutatni. Az elmúlt időszak alapján látható, a svéd szakembernek nem úgy sikerült a veszprémi jelenléte, mint ahogy ők azt elképzelték. Sok mérkőzést, edzést nézek a válogatott szemüvegén keresztül, és sokat beszélgetek a játékosokkal, edzőkkel is. Arra vagyok kíváncsi, ki, mennyit, milyen formában és milyen pozícióban játszik. Mindezek alapján Vranjes veszprémi munkájának megszűnése után az a kép rajzolódott ki számomra, hogy kockázatos vele nekiindulni a vb-felkészülésnek

– fogalmazott a szövetség szakmai alelnöke, aki nem kívánt kitérni a szerződés felbontásának anyagi hátterére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik