Sport

Bántóan simán verte a Fradit a Bukarest a Bajnokok Ligájában

A vendégek keretéből a kapus Szikora Melinda, továbbá Bobana Klikovac hiányzott sérülés miatt, Nerea Pena viszont vállalta a játékot, jóllehet ő sem volt százszázalékos állapotban.

A hazaiak kezdtek hatékonyabban, de vezető góljukra Háfra, az FTC egyik legjobbja gyorsan válaszolt (1-1). Utána viszont két-három találattal rendre a Bucuresti állt jobban, sőt negyedóra múltával már 11-6 állt az eredményjelzőn. 11-8-ra, majd a 24. percben Klivinyi lövésével 13-11-re felzárkózott a zöld-fehér alakulat, ám szorosabbá tennie nem sikerült az állást, a viszonylag megfelelő támadójátékkal ugyanis nem párosult hatékony védekezés, így a szünetre ötgólos román előnynél vonultak el a csapatok (18-13).

A második harminc perc hazai góllal indult, és jó ideig maradt is az öt-hat gólos differencia. A hátrány a 39. percben csökkent négyre (23-19), amikor az FTC friss junior világbajnoka, Faluvégi volt eredményes. A 42-edikben azonban már újfent jelentős lett a távolság: a román gárda 26-19-re ellépett.

Még egy ígéretes feltámadása volt a magyar csapatnak: a végül hat találatig jutó Háfra 29-25-re módosította az eredményt az 50. percben, de reális esély nem mutatkozott arra, hogy igazán szoros meccset játsszon az FTC. A vége 36-31-es, sima román siker lett.         

Az FTC elleni különpárharcban immár 3-0-ra vezető bukarestiek legeredményesebb játékosa Neagu volt kilenc góllal.

A BL-címvédő Győri Audi ETO KC október 6-án a szlovén Krim Mercator Ljubljana együttesét fogadja, az FTC pedig október 14-én a norvég Vipers Kristiansand csapatát látja vendégül Érden.

Eredmény, női Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló, D csoport:

CSM Bucuresti (román) – FTC-Rail Cargo Hungaria 36-31 (18-13)
az FTC gólszerzői: Háfra 6, Kovacsics 5, Schatzl 4, Lukács 3, Snelder 3, Pena 3, Klivinyi 3, Faluvégi 2, Hornyák 1, Márton 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik