Belföld

Betontömbbel támadt a mentősökre egy tiszabői férfi

A Szolnoki Járásbíróság 2 év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte azt a tiszabői  fiatalembert, aki nyugtatóktól bódult állapotban  betontömbbel támadt a segítségére siető mentőkre.

A férfihoz az élettársa hívott mentőt tavaly áprilisban, mert nyugtatókat vett be. A mentők kiérkeztek, és be akartak menni a házba, hogy megvizsgálják a férfit, de ő megállt a bejárati ajtóban, és megpróbálta ellökni az elől álló mentőtisztet.

A mentősök attól tartottak, hogy a bódult férfi megtámadja őket, ezért a mentőautó felé hátráltak. A férfi azonban követte őket, és azzal fenyegetőzött, hogy szamurájkarddal fogja bántalmazni őket, majd  felemelt az udvaron egy nagyméretű betontömböt, és azt maga előtt tartva a mentősök felé szaladt. A mentősök beszálltak a mentőautóba és elmenekültek.

A Büntető Törvénykönyv rendelkezései szerint az állami mentőszolgálat, valamint a mentésre feljogosított más szervezet tagja a mentéssel és betegszállítással összefüggésben közfeladatot ellátó személynek minősül. Aki pedig közfeladatot ellátó személyt fenyegetéssel akadályoz, illetőleg intézkedésre kényszerít, bűncselekményt követ el.

A Szolnoki Járásbíróság felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt 2 év – végrehajtásában 4 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönre ítélte.

Az ítéletet a vádlott és a vádlott védője is tudomásul vette, az ügyész azonban a kiszabott büntetést túlságosan enyhének találta, ezért súlyosításért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik