Belföld

Akár öt évet is kaphat a halálos balesetet okozó kecskeméti buszsofőr

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség egy buszvezető ellen, aki február 7-én, este, Kecskeméten helyi buszt vezetve elütött egy zebrán átkelő gyalogost, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A férfi este fél 7-kor egy helyi járatú autóbuszt vezetett Kecskeméten, a Hornyik János körúton. A vádlott a busszal az egyirányú, párhuzamos közlekedésre alkalmas, három sávos körút belső forgalmi sávjában a Széchenyi tér irányába haladt. A férfi a Piaristák terén lévő egyik kijelölt gyalogos-átkelőhely előtt a busszal annak ellenére nem állt meg, hogy a külső sávban a zebra előtt egy másik autó megállt.

A 23 éves kecskeméti nő a busz előtt, jobbról balra haladva akart átmenni a zebrán. A vádlott azonban nem adta meg a sértettnek az elsőbbséget, és a féktávolságon kívül észlelhető nőt elütötte. A nő az úttestre, a gépjármű elé esett, majd az alá kerülve olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A baleset azért következett be, mert a buszvezető nem adott elsőbbséget a nőnek. Az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja a buszvezetőt, aki akár öt évet is kaphat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik