Sport

Óriási csatában verték a szerbek a horvátokat az Eb-n

Elsőként a címvédő szerb válogatott jutott a Barcelonában zajló vízilabda Európa-bajnokság férfi tornájának döntőjébe. Az olimpiai bajnok csütörtökön az első elődöntőben 9-7-re győzte le a világbajnok horvát csapatot.

Az első negyed magas színvonalú vízilabdát hozott (5-3), az indulatok viszont már a második felvonás elején elszabadultak. Előbb Filip Filipovic kapott egy hatalmas jobb horgot a víz felett – ezt a játékvezetők nem vették észre, de a helyi kivetítőn többször is megismételték -, majd az addig három gólt szerző Milos Cuk és Loren Fatovic verekedett össze, amiért mindketten cserével végleg kiálltak.

A horvátok a harmadik negyedben könnyedén ledolgozhatták volna kétgólos hátrányukat, de jobbnál jobb helyzeteket hagytak ki, így a Ferencvárost erősítő Stefan Mitrovic bombagólja után újra Szerbia növelte a különbséget. A horvátok sokadik fórjukat végül értékesítették, de továbbra is nehéz helyzetben voltak.

A zárónegyed elején Ivica Tucak, a horvátok szövetségi kapitánya is piros lapot kapott. Tovább zajlott a harc a vízben, aztán három perccel a vége előtt, 8-6-s állásnál Dusan Mandic álomszerű ejtése eldöntötte a párharcot.

Eredmény – vízilabda-Eb, elődöntő

Szerbia-Horvátország 9-7 (5-3, 1-1, 1-1, 2-2)

Nyitókép: Urbanandsport/NurPhoto via Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik